Εδώ και χρόνια, η Google διαθέτει το Compatibility Test Suite (CTS), μια αυτοματοποιημένη διαδικασία που διασφαλίζει ότι ένα τηλέφωνο, tablet ή άλλη συσκευή υπό ανάπτυξη είναι συμβατό με διάφορες απαιτήσεις του Android. Φυσικά, το πλήρες Compatibility Definition Document (CDD) είναι τεράστιο και συνεχώς αυξάνεται και πιθανότατα δεν θα καλύπτεται ποτέ πλήρως από το CTS.

Εξαιτίας αυτού, όλα αυτά τα χρόνια έχουν κυκλοφορήσει αρκετές συσκευές που δεν συμμορφώνονται πλήρως με τις απαιτήσεις του Android με τρόπο που έχει επηρεάσει αρνητικά τους προγραμματιστές εφαρμογών. Ένα από τα πιο συχνά αναφερόμενα παραδείγματα είναι ο τρόπος με τον οποίο διάφοροι κατασκευαστές συσκευών Android χειρίζονται πράγματα όπως υπηρεσίες προσκηνίου και εφαρμογές παρασκηνίου. Αυτό το πρόβλημα παρουσιάζεται στον ιστότοπο “Don’t Kill My App“, που δημιουργήθηκε από την Urbandroid, τους προγραμματιστές του Sleep as Android.

Από την πλευρά της, η Google αποφάσισε να επιτρέψει στην κοινότητα των προγραμματιστών να αντιμετωπίσει αυτά τα ζητήματα πιο άμεσα, λανσάροντας δοκιμές “Developer-powered CTS” (CTS-D) που έχουν γραφτεί από την κοινότητα. Ως εκ τούτου, αυτές οι δοκιμές θα είναι ανοιχτού κώδικα και μπορούν να εκτελεστούν από οποιονδήποτε προγραμματιστή ή ψαγμένο χρήστη Android που θέλει να δει εάν η συσκευή του είναι συμβατή.

Η πρώτη παρτίδα δοκιμών CTS-D προέρχεται από τον Petr Nalevka, επικεφαλής της ομάδας Urbandroid, και ελέγχει τη χρήση υπηρεσιών προσκηνίου και wake lock σε συσκευές Android. Κοιτάζοντας το μέλλον, η Google αναζητά τη συμβολή περισσότερων ατόμων και την πραγματοποίηση δοκιμών που σχετίζονται με τη διαχείριση ενέργειας.

Ωστόσο, δεν είναι σαφές πόσο αποτελεσματικές θα είναι αυτές οι δοκιμές CTS-D στη βελτίωση του οικοσυστήματος Android. Παρά το γεγονός ότι η Google επιτρέπει μόνο δοκιμές που καλύπτουν τμήματα του CDD που έχουν επισημανθεί ως “MUST” – που σημαίνει ότι κάθε συσκευή που αποτυγχάνει σε αυτές τις δοκιμές δεν είναι συμβατό προϊόν Android – η εταιρεία επιλέγει να μην επιβάλει αυτές τις νέες απαιτήσεις.

Αντίθετα, η Google θα συμβουλεύει τις συνεργαζόμενες εταιρείες Android να χρησιμοποιήσουν τις νέες λύσεις και να εκτελούν δοκιμές. Η κοινότητα Android μπορεί να εκτελέσει η ίδια τις δοκιμές CTS-D στα τηλέφωνα και τα tablet που κατέχει και να αναφέρει στην Google τυχόν προβλήματα που εντοπίζει. Από εκεί, η Google θα συνεργαστεί με κατασκευαστές συσκευών για να επιλύσει το πρόβλημα.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.