Ο Google λογαριασμός σου αποτελεί τον κύριο στόχο των διαδικτυακών εγκληματιών. Έχουμε πλήθος δεδομένα σε αυτόν, καθώς σίγουρα θα έχουμε καταχωρήσει το email σε διάφορες online υπηρεσίες, τράπεζες κ.α. Υπάρχουν πολλοί τρόποι που θα πρέπει να σε βάζουν σε σκέψεις ότι κάτι δεν πάει καλά, όπως για παράδειγμα, αν τα μηνύματά σου είναι αναγνωσμένα, ενώ δεν έχεις προβεί στην ανάγνωσή τους, ή αν κάποιο αρχείο σου έχει γίνει accessed πρόσφατα και δεν ήσουν εσύ.

Google

Βέβαια, υπάρχει μια πολύ πιο αξιόπιστη μέθοδος για να κρατήσεις μακριά έναν διαδικτυακό εγκληματία: Η Google θα σε ενημερώσει όταν κάποιος προσπαθεί να αποκτήσει πρόσβαση στον λογαριασμό σου.

Πως να δεις όλες τις συσκευές που είναι συνδεδεμένες στο λογαριασμό σου

Μέσα από τον λογαριασμό μας στη Google, μπορούμε εύκολα και γρήγορα να διαχειριστούμε τις συσκευές που είναι συνδεδεμένες στο λογαριασμό μας. Αν ακολουθήσεις δηλαδή αυτόν τον σύνδεσμο θα μεταβείς απευθείας στη σχετική σελίδα όπου θα σου εμφανίζει όλες τις συσκευές.

Σημαντικές διευκρινήσεις: (πηγή google.com)

Τι είναι η περίοδος λειτουργίας (session) ;
Σε ορισμένες περιπτώσεις, ενδέχεται να βλέπετε περιόδους λειτουργίας αντί για μεμονωμένες συσκευές. Μια περίοδος λειτουργίας είναι μια χρονική περίοδος κατά την οποία είστε συνδεδεμένοι στον Λογαριασμό σας Google από ένα πρόγραμμα περιήγησης, μια εφαρμογή ή μια υπηρεσία στη συσκευή. Είναι φυσιολογικό να εμφανίζονται πολλές περίοδοι λειτουργίας στην ίδια συσκευή.

Μπορεί να δημιουργηθεί μια ξεχωριστή περίοδος λειτουργίας στη συσκευή:

  • Όταν συνδέεστε σε μια νέα συσκευή
  • Όταν εισάγετε ξανά τον κωδικό πρόσβασής σας για να επαληθεύσετε την ταυτότητά σας
  • Όταν συνδέεστε σε νέο πρόγραμμα περιήγησης, εφαρμογή ή υπηρεσία
  • Όταν παραχωρείτε σε μια εφαρμογή πρόσβαση στα δεδομένα του λογαριασμού σας
  • Όταν συνδέεστε σε παράθυρο για ανώνυμη ή απόρρητη περιήγηση
  • Για την ασφάλειά σας, στη σελίδα θα εμφανίζεται κάθε περίοδος λειτουργίας προκειμένου να μπορείτε να ελέγξετε τις λεπτομέρειές της και να αποσυνδεθείτε από αυτή εάν δεν είστε βέβαιοι ότι προέρχεται από εσάς.

Τι σημαίνει ο χρόνος που υποδεικνύεται
Οι χρόνοι που υποδεικνύονται στη σελίδα αντιπροσωπεύουν την τελευταία φορά που υπήρξε επικοινωνία μεταξύ της συσκευής ή της περιόδου λειτουργίας και των συστημάτων της Google, σε κάθε τοποθεσία.

Αυτή η επικοινωνία μπορεί να περιλαμβάνει τα εξής:

  • Ενέργειες χρήστη, όπως χρήση του Λογαριασμού Google ή των εφαρμογών Google
  • Αυτόματο συγχρονισμό που πραγματοποιείται στο παρασκήνιο μεταξύ μιας υπηρεσίας και της Google Συνεπώς, ενδέχεται να εμφανίζεται μια ώρα που είναι πιο πρόσφατη από την τελευταία φορά που χρησιμοποιήσατε τη συσκευή.

Αν δεν αναγνωρίζεις μια συσκευή:

Αν δεν αναγνωρίζεις μια συσκευή που βρίσκεται συνδεδεμένη στο λογαριασμό σου, μπορείς να κάνεις κλικ πάνω σε αυτή. Η Google θα σου δώσει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για αυτή , όπως πότε έγινε το πρώτο log-in, πότε ήταν ενεργό το τελευταία session καθώς και τις υπηρεσίες ή τις εφαρμογές που χρησιμοποιήθηκαν σε αυτό το session. Το μόνο που έχεις να κάνεις, είναι να δεις προσεκτικά τις πληροφορίες για να καθορίσεις αν εσύ ή κάποιος άλλος είχε πρόσβαση από αυτή τη στιγμή. Αν δεν την αναγνωρίζεις, απλά την αποσυνδέεις.

Θα πρέπει επίσης να προβείς στην αλλαγή του password του Google λογαριασμού σου.

Δες αν κάποιος έχει πρόσβαση στον λογαριασμό σου στο Facebook

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.