Στην CES 2022, πριν από λίγους μήνες, η Google αποκάλυψε ότι σχεδιάζει να εισαγάγει μια λειτουργία που θα επιτρέψει στους χρήστες να ξεκλειδώνουν το Android τηλέφωνό τους με smartwatches που τρέχουν Wear OS.

Αυτή η νέα επιλογή βρέθηκε αργότερα κρυμμένη σε μια beta έκδοση των Google Play Services και φέρει το όνομα Smart Unlock. Υπήρχε επίσης μια σελίδα ρυθμίσεων που έδινε κάποιες πληροφορίες για τη νέα λειτουργία.

Tώρα, ένα tweet από τον ανώτερο τεχνικό συντάκτη του Esper, Mishaal Rahman, ρίχνει περισσότερο φως στο επερχόμενο χαρακτηριστικό. Στις Google Play Services, ο Rahman βρήκε ότι το Smart Unlock ονομάζεται πλέον Nearby Unlock.

Επιπλέον, ανακάλυψε πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο χρήσης της νέας δυνατότητας και μια κινούμενη εικόνα που δείχνει πώς θα λειτουργεί η νέα επιλογή ξεκλειδώματος.

Όπως μπορούμε να δούμε, για να χρησιμοποιήσει κάποιος το Nearby Unlock, πρέπει πρώτα να βεβαιωθεί ότι το smartwatch που έχει δεν είναι κλειδωμένο και ότι βρίσκεται στον καρπό του.

Μετά από αυτό, θα χρειαστεί μόνο να μετακινήσει το Wear OS έξυπνο ρολόι πιο κοντά στο Android τηλέφωνό που διαθέτει και το smartphone θα ξεκλειδώσει μόνο του.

Όταν το τηλέφωνο είναι ξεκλείδωτο, ο χρήστης θα λάβει μια ειδοποίηση στο smartwatch που επιτρέπει να κλειδώσει ξανά το τηλέφωνό. Εννοείται, ότι υπάρχει η δυνατότητα ενεργοποίησης/απενεργοποίησης του Nearby Unlock.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.