Η Epic Games βρίσκεται στα δικαστήρια με τη Google, για το γνωστό θέμα με το Fortnite, το Play Store, και τα λοιπά. Κατά τη διάρκεια της δίκης γίνονται πολλά γνωστά και το The Verge καταγράφει τα πιο κρίσιμα σημεία, ή καλύτερα τα πάντα. Εμείς, σκαλίζουμε τη σχετική σελίδα και αν βρούμε κάτι ενδιαφέρον, όπως τώρα, σας το μεταφέρουμε.

Όταν σκεφτόμαστε τα τηλέφωνα Android σήμερα, έχουμε στο νου μας τηλέφωνα που έχουν πρόσβαση σε μια μεγάλη ποικιλία ανεξάρτητων εφαρμογών και παιχνιδιών, που μπορούν να εξυπηρετήσουν όλες τις σημερινές μας ανάγκες. Για να είναι δυνατό αυτό χρειαζόμαστε το Google Play Store, το οποίο αποτελεί μέρος των υπηρεσιών Google Mobile Services.

Το Play Store έχει γίνει ένα ουσιαστικό μέρος της εμπειρίας του Android, αλλά φαίνεται ότι ούτε η Google δεν περίμενε ότι θα εξελισσόταν με αυτόν τον τρόπο στις πρώτες μέρες του Android. Πίσω στο μακρινό 2008, όταν το Play Store ήταν γνωστό ως Android Market, ο τότε επικεφαλής του Android Developer Ecosystem, Eric Chu, ανέφερε σε ένα εσωτερικό FAQ ότι “η Google δεν θα λειτουργήσει το Android Market ως κέντρο κέρδους” και ότι η Google θα εισπράττει μια μικρή χρέωση για την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων.

Η Google κατέληξε να κρατήσει το 5% ως μερίδιο εσόδων, ενώ το 25% πήγε στους παρόχους και το 30% στους προγραμματιστές. Αυτό ήρθε στο φως κατά τη διάρκεια τη δική Epic Games εναντίον Alphabet που βρίσκεται σε εξέλιξη. Η κατάσταση έχει προφανώς αλλάξει κατά τη διάρκεια των ετών και η αγωγή έφερε στο φως ακόμα πιο πρόσφατα στοιχεία.

Το 2020, το Google Play Store είχε λειτουργικό περιθώριο κέρδους 65%, αντιπροσωπεύοντας ένα επιβλητικό λειτουργικό κέρδος 4.4 δισεκατομμυρίων δολαρίων το πρώτο εξάμηνο του 2020. Ο αριθμός αυτός είναι αυξημένος κατά 33% σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο του 2019, γεγονός που υποδηλώνει ταχεία ανάπτυξη.

Το γεγονός ότι η Google δεν είχε αρχικά την πρόθεση να βγάλει χρήματα από το Android Market δείχνει πόσο υποτίμησε ακόμη και η ίδια τις δυνατότητες του Android να εξελιχθεί στο μεγαθήριο του λειτουργικού συστήματος που είναι σήμερα. Βέβαια, ποιος θα πίστευε το 2008 ότι η αγορά των smartphones θα γινόταν ένα δυοπώλιο Android-iOS;

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.