Οι πρώτοι ασύρματοι φορτιστές που υποστηρίζουν το νέο πρότυπο φόρτισης Qi2 πρόκειται να κυκλοφορήσουν εγκαίρως για την περίοδο των διακοπών, σύμφωνα με ανακοίνωση της Wireless Power Consortium (WPC).

Το Qi2, που ανακοινώθηκε νωρίτερα φέτος, είναι μια τεχνολογία φόρτισης Qi επόμενης γενιάς που ενσωματώνει ένα μαγνητικό προφίλ ισχύος. Οι συσκευές Qi2 θα λειτουργούν όπως η λειτουργία MagSafe της Apple, χρησιμοποιώντας μαγνήτες για ευθυγράμμιση και ταχύτερη φόρτιση.

Τα μοντέλα iPhone 15 είναι τα πρώτα από τα smartphones της Apple που υποστηρίζουν το πρότυπο Qi2. Περισσότερες από 100 συσκευές Qi2 βρίσκονται σε δοκιμή, σύμφωνα με την WPC, συμπεριλαμβανομένων φορτιστών από εταιρείες όπως η Belkin, η Mophie, η Anker, και η Aircharge.

Το Magnetic Power Profile σχεδιάστηκε με βάση τις συνεισφορές του MagSafe από την Apple και συνδυάζεται με το νέο Extended Power Profile (EPP) για να σχηματίσει αυτό που θεωρείται “Qi2”.

Το Qi2 έχει ως στόχο να διασφαλίσει ότι τα τηλέφωνα και άλλα φορητά προϊόντα που λειτουργούν με μπαταρία είναι τέλεια ευθυγραμμισμένα με τους φορτιστές για βελτιωμένη ενεργειακή απόδοση και ταχύτερη φόρτιση.

Οι φορτιστές Qi2 που έχουν ήδη ανακοινωθεί υπόσχονται να φορτίζουν τις συσκευές με ισχύ έως και 15W, αλλά δεν είναι ακόμη σαφές αν τα μοντέλα iPhone 15 της Apple θα υποστηρίζουν ταχύτερη ασύρματη φόρτιση με αξεσουάρ Qi2.

Η σελίδα τεχνικών προδιαγραφών της Apple για τα iPhone 15 αναφέρει ότι οι συσκευές υποστηρίζουν ασύρματη φόρτιση Qi “έως 7.5W”, χωρίς να γίνεται αναφορά σε ταχύτερη φόρτιση.

Τα μοντέλα iPhone 15 με δυνατότητα MagSafe φορτίζουν στα 7.5W με το τρέχον πρότυπο Qi και στα 15W όταν χρησιμοποιούν τους φορτιστές MagSafe της Apple. Δεν γνωρίζουν αν θα αλλάξει κάτι με την κυκλοφορία των Qi2.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.