Η South China Morning Post δημοσίευσε μερικά ενδιαφέροντα στοιχεία σχετικά δύο smartphones που βρίσκονται κάτω από το μικροσκόπιο αρχών και καταναλωτών. Το Huawei Mate 60 Pro έχει βρεθεί στο σκόπευτρο των κυβερνητικών αξιωματούχων των ΗΠΑ, οι οποίοι προσπαθούν να καταλάβουν πώς η κινέζικη εταιρεία και η SMIC – το μεγαλύτερο χυτήριο της Κίνας – δημιούργησαν τα chipsets 7nm Kirin 9000S 5G εν όψει των αμερικανικών κυρώσεων. Η Huawei δεν επιτρέπεται να της αποσταλούν chip αιχμής που κατασκευάζονται από οποιοδήποτε χυτήριο chip που χρησιμοποιεί αμερικανική τεχνολογία.

Ως αποτέλεσμα, οι ναυαρχίδες της Huawei της σειράς Mate 50 και της σειράς P60 χρησιμοποίησαν τον επεξεργαστή Snapdragon 8+ Gen 1 της Qualcomm, αφού η εταιρεία έλαβε άδεια εισαγωγής των εξαρτημάτων. Ωστόσο, η Qualcomm αναγκάστηκε να προσαρμόσει αυτά τα chip έτσι ώστε να μην λειτουργούν με δίκτυα 5G. Αλλά από το πουθενά, το Mate 60 Pro χρησιμοποιεί chip που παράγονται από την SMIC χρησιμοποιώντας τον κόμβο διεργασίας δεύτερης γενιάς 7nm και αυτά τα chip υποστηρίζουν 5G.

Το άλλο τηλέφωνο που βρίσκεται υπό έντονο έλεγχο, αλλά για διαφορετικό λόγο, είναι το iPhone 15, για την ακρίβεια όλη η σειρά. Η Apple μόλις παρουσίασε τα τέσσερα νέα μοντέλα της σειράς και οι καταναλωτές παγκοσμίως εξετάζουν με προσοχή τα νέα κινητά για να δουν ποια μοντέλα θέλουν να αγοράσουν, ενώ σκέφτονται πολύ να επενδύσουν σε ένα τέτοιο τηλέφωνο εξαιτίας της θύρας USB-C.

Είναι ενδιαφέρον ότι στην Κίνα, τόσο το Mate 60 Pro όσο και τα iPhone 15 συναρμολογούνται από τον ίδιο συμβατικό κατασκευαστή, τη Foxconn. Και η μονάδα της Foxconn που συναρμολογεί τα τηλέφωνα της Huawei πληρώνει τους εργαζομένους της περισσότερο από τη μονάδα που συναρμολογεί τα iPhone.

Δύο πράκτορες προσλήψεων δήλωσαν ότι το τμήμα FIH της Foxconn, μια θυγατρική που ήταν γνωστή ως Foxconn International Holdings, προσέφερε την περασμένη εβδομάδα σε νέους εργαζόμενους CNY 26 την ώρα (3.60 δολάρια) για να βοηθήσουν στη συναρμολόγηση του Mate 60 Pro στο εργοστάσιο της Foxconn στην περιοχή Longhua της Shenzhen. Εντωμεταξύ, οι εργαζόμενοι που βοηθούν στη συναρμολόγηση των iPhone 15 στο Integrated Digital Product Business Group (iDPBG) της Foxconn κερδίζουν CNY 21 την ώρα (2.88 δολάρια), δηλαδή 19.2% λιγότερο από εκείνους που κατασκευάζουν το Mate 60 Pro.

Ένας πράκτορας προσλήψεων με το επώνυμο Xu δήλωσε ότι οι νέοι εργαζόμενοι θα γνωρίζουν τι τηλέφωνο κατασκευάζουν αφού το εργοστάσιο τους κατανέμει σε διαφορετικές ομάδες με βάση την τρέχουσα ζήτηση, αλλά αυτές τις ημέρες έχουν περισσότερες πιθανότητες να κατασκευάσουν κινητά τηλέφωνα για τη Huawei. Ο πράκτορας συνέχισε λέγοντας ότι όσοι κατασκευάζουν τα iPhone 15 βγάζουν λιγότερα χρήματα από όσους εργάζονται στη μονάδα FIH της Foxconn, επειδή η μονάδα παραγωγής iPhone προσφέρει περισσότερες παροχές πρόνοιας στους εργαζόμενους.

Στο Zhengzhou, όπου βρίσκεται το μεγαλύτερο εργοστάσιο iPhone στον κόσμο, η Foxconn προσφέρει στους εργαζόμενους ένα μέγιστο μπόνους υπογραφής CNY 6.480 (888.35 δολάρια). Εντωμεταξύ, φέτος θα μπορούσε να είναι ένα από τα πιο δύσκολα λανσαρίσματα για το iPhone στην Κίνα. Όχι μόνο η παρουσίαση του Huawei Mate 60 Pro εξαπέλυσε ένα κύμα εθνικιστικής υπερηφάνειας στη χώρα, αλλά το CCP απαγόρευσε τη χρήση του iPhone σε κυβερνητικά γραφεία επικαλούμενο ζητήματα ασφαλείας με το τηλέφωνο.

Μόλις τις προάλλες, ο αξιόπιστος αναλυτής Ming-Chi Kuo επεσήμανε ότι η Apple δεν διαθέτει το iPhone σε όσους εργάζονται σε κυβερνητικά γραφεία και συνέχισε δηλώνοντας ότι οι άνθρωποι στην Κίνα που αγοράζουν τηλέφωνα Huawei δεν αγοράζουν το iPhone. Ως αποτέλεσμα, δεν άλλαξε την εκτίμησή του για τις αποστολές iPhone για το υπόλοιπο του τρέχοντος έτους.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.