Ο αριθμός των πλατφορμών ψηφιακού περιεχομένου έχει αυξηθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια. Με το Netflix, το Prime Video, το Hulu, το HBO Max και το Disney+, πολλοί από εμάς ξοδεύουν πάρα πολλά χρήματα για 1-2 σειρές ή ταινίες που μας κέντρισαν το ενδιαφέρον. Έστω και αν κάνουμε συνδρομή για έναν μήνα τη φορά.

Για να εξοικονομήσουν χρήματα, πολλοί έχουν στραφεί στην κοινή χρήση λογαριασμών με φίλους. Ωστόσο, το Netflix κατέστειλε πρόσφατα την κοινή χρήση λογαριασμών, αυξάνοντας έτσι τον αριθμό των χρηστών και τα έσοδά του. Τώρα, το Disney+ ακολουθεί τα βήματα του μεγαλύτερου αντιπάλου του με την πάταξη της κοινής χρήσης κωδικών πρόσβασης από τις 14 Μαρτίου.

Στην πραγματικότητα, ήταν γνωστό εδώ και καιρό ότι η Disney θα έβαζε τέλος στην κοινή χρήση λογαριασμών και κωδικών πρόσβασης στην πλατφόρμα της. Παρόλο που δεν υπήρξε επίσημη ανακοίνωση, η εταιρεία αναφέρθηκε ότι λαμβάνει μέτρα για την αντιμετώπιση αυτού του ζητήματος. Δυστυχώς, ένα πρόσφατο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που στάλθηκε στους χρήστες του Hulu, μιας άλλης πλατφόρμας ψηφιακού περιεχομένου που ανήκει στην The Walt Disney Company, όρισε την ημερομηνία αυτής της δυσμενούς εξέλιξης.

Σύμφωνα με το email, το Hulu “προσθέτει περιορισμούς στην κοινή χρήση του λογαριασμού σας εκτός του νοικοκυριού σας”. Βέβαια, διαβάζοντας αυτήν την παράγραφο, μπορεί να αναρωτηθείτε: “Γιατί ένα email του Hulu να έχει σημασία για τους χρήστες του Disney+;”. Ωστόσο, ο συνάδελφός από το Ars Technica ρώτησε τη Disney σχετικά με την κατάσταση και η απάντηση ήταν απογοητευτική. Δυστυχώς, από τις 14 Μαρτίου, οι χρήστες του Disney+ δεν θα μπορούν πλέον να μοιράζονται κωδικούς πρόσβασης με φίλους ή συγγενείς σε διαφορετικά νοικοκυριά. Οι υπεύθυνοι της εταιρείας δήλωσαν ότι θα παράσχουν περισσότερες πληροφορίες στους χρήστες σύντομα.

Οι χρήστες που μοιράζονται τους κωδικούς πρόσβασης του λογαριασμού Disney+ δεν μπορούν να εντοπιστούν προς το παρόν. Ωστόσο, αναμένεται να εφαρμοστεί ένα σύστημα παρόμοιο με αυτό του Netflix, το οποίο μπλοκάρει την κοινή χρήση λογαριασμού για συσκευές που δεν συνδέονται από το ίδιο νοικοκυριό για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Η απόφαση αυτή δεν είναι αδικαιολόγητη, καθώς το Disney+ έχει υποστεί ζημίες ύψους 11 δισεκατομμυρίων δολαρίων από την έναρξή του, τον Νοέμβριο του 2019.

Το πρωτότυπο περιεχόμενο της πλατφόρμας είναι ακριβό, σε αντίθεση με πολλές παραγωγές των ανταγωνιστών του, και δεν είναι τόσο δημοφιλές όσο πριν, καθιστώντας αναγκαία τη λήψη μιας τέτοιας απόφασης από τη Disney. Το αν αυτή η απόφαση θα αποφέρει θετικά αποτελέσματα, παρόμοια με το Netflix, θα αποκαλυφθεί με την πάροδο του χρόνου. Προς το παρόν, μπορείτε να μοιράζεστε ελεύθερα τον λογαριασμό σας, μέχρι τις 14 Μαρτίου.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.