Το AR έχει πολλές εφαρμογές στα κινητά και η Niantic είναι η μεγαλύτερη εταιρεία AR παιχνιδιών. Τώρα, ετοιμάζεται να λανσάρει AR headset με τον νέο Snapdragon AR2 Gen 1 της Qualcomm.

Πρόκειται για ένα ζευγάρι γυαλιά με πολλαπλά chip της Qualcomm όπου ο κύριος επεξεργαστής καταλαμβάνει 40% μικρότερη περιοχή, ενώ όλη η πλατφόρμα προσφέρει 2.5 φορές καλύτερες AI επιδόσεις τη στιγμή που καταναλώνει 50% λιγότερη ενέργεια.

Χρησιμοποιώντας τη multi-chip αρχιτεκτονική τα AR headset της Niantic ενσωματώνει το κύριο επεξεργαστή, έναν υποεπεξεργαστή, και μία πλατφόρμα συνδεσιμότητας στο σώμα κλασικών γυαλιών.

Ο Snapdragon AR2 Gen 1 μπορεί να διανείμει την επεξεργασία δεδομένων αντίληψης ευαίσθητων σε λανθάνουσα κατάσταση απευθείας στα γυαλιά και εκτός φορτίων πιο σύνθετες απαιτήσεις επεξεργασίας δεδομένων σε smartphone, υπολογιστή με Snapdragon, ή σε άλλες συμβατές συσκευές.

Η πλατφόρμα συνδεσιμότητας των AR headset της Niantic χρησιμοποιεί σύστημα συνδεσιμότητας Qualcomm FastConnect 7800 για τεχνολογία WiFi 7 που φτάνει σε καθυστέρηση <2ms.

Ο συν-επεξεργαστής συγκεντρώνει επίσης δεδομένα κάμερας και αισθητήρα και επιτρέπει την παρακολούθηση των ματιών και τον έλεγχο ταυτότητας της ίριδας για αποσπασματική απόδοση, για τη βελτιστοποίηση του φόρτου εργασίας μόνο εκεί που κοιτάζει ο χρήστης.

Η Microsoft συνεργάστηκε στενά με την Qualcomm σχετικά με τις απαιτήσεις πλατφόρμας για τον Snapdragon AR2 Gen 1 για να ξεκλειδώσει νέες δυνατότητες σε εμπειρίες AR.

Επιπλέον, άλλοι OEM και μάρκες, πέραν της Niantic και της Microsoft, ενδιαφέρονται να χρησιμοποιήσουν τον Snapdragon AR2 Gen 1. Μεταξύ αυτών είναι οι Lenovo, LG, nreal, OPPO, PICO, QONOQ, Rokid, SHARP, TCL, Vuzix, και Xiaomi.

Από την άλλη πλευρά, οι HONOR, Motorola, Nubia, OnePlus, OPPO, REDMAGIC, SHARP, vivo, Xiaomi, και ZTE ενδιαφέρονται να φέρουν την τεχνολογία AR στα smartphone τους.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

Τι σχέση έχουν το efood και η Mastercard με το gamification; Μάθε και κάνε Level Up τρώγοντας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.