Στη Computex 2023, πολλές εταιρείες παρουσίασαν τις τελευταίες τους τεχνολογικές ανακαλύψεις και αρκετές νέες καινοτομίες. Η AMD ανακοίνωσε τη νέα τεχνολογία Ryzen XDNA AI.

Με τη νέα τεχνολογία, η Team Red θα προετοιμάσει το λειτουργικό σύστημα και το software του υπολογιστή για την εκτέλεση εργασιών που σχετίζονται με την τεχνητή νοημοσύνη τοπικά στο σύστημα του χρήστη.

Η Ryzen XDNA AI engine της AMD, που στην ουσία είναι ένας επιταχυντής στο die της CPU μαζί με τους πυρήνες, κατά τη διάρκεια της Computex 2023 έτρεχε σε ένα ASUS Strix Scar 17 με Ryzen 9 7940HS και Radeon 780M.

Aυτή η τεχνολογία θα επιδιώξει να εκτελεί φόρτους εργασίας όπως επεξεργασία ήχου, βίντεο και φωτογραφιών, με τη χρήση AI. Αυτές είναι συνήθως εργασίες χαμηλότερης έντασης, αλλά με τη νέα AI engine θα είναι πιο ενεργειακά αποδοτικές.

Με άλλα λόγια, αυτή η τεχνολογία θα συμβάλει στην ενίσχυση της απόδοσης, ενώ παράλληλα θα εξοικονομήσει αυτονομία σε φορητές συσκευές. Στην Computex 2023, η Ryzen XDNA AI engine της AMD εργάζονταν σε λειτουργίες αναγνώρισης προσώπου.

Η Ryzen XDNA AI engine μπορεί να χειριστεί έως και 4 ταυτόχρονες ροές AI και υποστηρίζει τις εντολές INT8 και bfloat16. Η AMD ισχυρίζεται ότι είναι ταχύτερη από τη νευρωνική μηχανή που υπάρχει στους επεξεργαστές Apple M2.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.