Η AMD ισχυρίζεται ότι το νέο της chip για laptop, ο Ryzen 7840U, είναι ισχυρότερο από τον M2 της Apple. Μάλιστα, η εταιρεία παρουσίασε και γράφημα που δείχνει τον δικό της επεξεργαστή να έχει έως και 75% καλύτερες επιδόσεις από αυτόν της Apple, ανάλογα το σενάριο.

AMD Ryzen 7840U

Ο Ryzen 7840U, τον οποίο θα δούμε σε laptop των Acer, Framework, HP, Lenovo και Razer, βασίζεται στην 4nm FinFET της TSMC, έχει 8 πυρήνες CPU και 16 threads, Radeon 780M με 12 πυρήνες στα 2.700MHz, 8MB L2 cache kai 16MB L3 cache, βασικό χρονισμό 3.3GHz και φτάνει τα 5.1GHz, και 28W TDP.

Δυστυχώς, η AMD δεν παρουσίασε δεδομένα από πραγματικές δοκιμές ώστε να στηρίζει τον ισχυρισμό της. Οι ετικέτες στο γράφημα είναι εντελώς αόριστες και δεν σημειώνουν καν ποιες εφαρμογές χρησιμοποίησε για να πάρει αυτά τα αποτελέσματα. Οπότε, θα πρέπει να περιμένουμε τα πρώτα laptop με τον AMD Ryzen 7840U για να δούμε αν είναι πιο ισχυρός από τον M2 της Apple.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.