Η AMD ανακοίνωσε τα chipsets της σειράς Ryzen Z1 που αναπτύχθηκαν για την επόμενη γενιά φορητές κονσόλες παιχνιδιών. Τα Ryzen Z1 και Ryzen Z1 Extreme βασίζονται στην αρχιτεκτονική Ryzen Zen 4nm και διαθέτουν GPU RDNA 3. Η AMD αναφέρει ότι θα είναι προσωρινά διαθέσιμα αποκλειστικά για την Asus. Ωστόσο, στο μέλλον αναμένεται να έχουν πρόσβαση σε αυτά και άλλοι κατασκευαστές.

Το AMD Ryzen Z1 έχει μια εξαπύρηνη CPU Zen 4 με δώδεκα threads, ενώ η GPU διαθέτει τέσσερις πυρήνες RDNA 3. Υπάρχει συνολική κρυφή μνήμη cache 22MB και η AMD ισχυρίζεται ότι το chipset είναι ικανό για 2.8 teraflops. Το Ryzen Z1 Extreme διαθέτει οκταπύρηνη CPU Zen 4 με δεκαέξι threads, δώδεκα πυρήνων GPU RDNA 3, 24MB cache, και πιάνει 8.6 teraflops.

Όσον αφορά τα πραγματικά νούμερα, η AMD μοιράστηκε ένα γράφημα με τις μετρήσεις των επιδόσεων των Ryzen Z1 και Z1 Extreme σε δοκιμές με μερικούς δημοφιλείς τίτλους παιχνιδιών να εκτελούνται σε ανάλυση 1080p και τις ρυθμίσεις στο Low.

Και τα δύο νέα chipsets υποστηρίζουν συνδεσιμότητα USB 4 καθώς και μνήμη LPDDR5 και LPDDR5X. Eπίσης, έχουν τις λειτουργίες AMD Radeon Super Resolution (RSR) upscaling, Radeon Chill, Radeon Image Sharpening, και AMD Link. Τέλος, η κονσόλα Asus ROG Ally θα κυκλοφορήσει σε εκδόσεις με τα δύο νέα Z1 chipsets.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.