Σήμερα, διάφορα smart wearables όπως τα Galaxy Watch 4 και Galaxy Watch 5 μπορούν να μετρήσουν τον Δείκτη Μάζα Σώματος κάθε στιγμή. Αλλά πόσο ακριβείς είναι τελικά αυτές οι μετρήσεις;
Μια κοινή ερευνητική ομάδα από το Πανεπιστήμιο της Λουιζιάνα, το Κέντρο Βιοϊατρικών Ερευνών Pennington και το Κέντρο Καρκίνου του Πανεπιστημίου της Χαβάης διεξήγαγαν μια μελέτη για να το διαπιστώσουν. Σε αυτήν έλαβαν μέρος 109 συμμετέχοντες, 75 από τους οποίους ολοκλήρωσαν το πλήρες πρωτόκολλο. Οι μετρήσεις από ένα Galaxy Watch 4 συγκρίθηκαν με κλινικές μετρήσεις που πραγματοποιήθηκαν με σάρωση dual-energy X-ray absorptiometry (DXA)
Όταν το ρολόι μετρά τον δείκτη μάζας σώματος παρέχει μια αναφορά για διάφορα βασικά στατιστικά στοιχεία: μάζα χωρίς λίπος, λιπώδης μάζα, σκελετική μυϊκή μάζα, βασικός μεταβολικός ρυθμός και συνολικό νερό σώματος. Η μελέτη διαπίστωσε ότι η εύκολη διαθεσιμότητα αυτών των μετρήσεων βοήθησε στη βελτίωση της συμπεριφοράς των ανθρώπων.
Στο τέλος, σχεδόν το 60% των χρηστών αύξησε τη σωματική του δραστηριότητα. Μια πρόσθετη δοκιμή κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα έξυπνα wearables μείωσαν τον καθιστικό χρόνο κατά μέσο όρο κατά 68 λεπτά, ενώ μια επιπρόσθετη ανάλυση αποτελεσμάτων αυτών των φορητών συσκευών έδειξε επίσης ότι οι χρήστες αύξησαν τα καθημερινά τους βήματα κατά περισσότερα από 2.500.
Όσον αφορά την ακρίβεια των μετρήσεων, η μελέτη έδειξε ότι τα βασικά στατιστικά στοιχεία που ανέφερε το Galaxy Watch 4 είχαν μεταξύ 97% και 98% συσχέτιση με τα αποτελέσματα των μεθόδων αναφοράς.
Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.