Το Galaxy Watch της Samsung είναι από τις πιο δημοφιλής συσκευές για την παρακολούθηση της υγείας και της φυσικής κατάστασης. Η εταιρεία προσθέτει άλλο ένα χρήσιμο χαρακτηριστικό στο ίδιο πλούσιο πακέτο των δυνατοτήτων τους. Τα Samsung Galaxy Watch θα μπορούν να ανιχνεύουν την υπνική άπνοια. Η λειτουργία αυτή θα είναι διαθέσιμη στην Κορέα μέσω της εφαρμογής Samsung Health Monitor από τις αρχές του επόμενου έτους.

Για όσους δεν γνωρίζουν, η υπνική άπνοια είναι μια κοινή αλλά σοβαρή ιατρική πάθηση που προκαλεί τη διακοπή της αναπνοής κατά τη διάρκεια του ύπνου. Μπορεί να οδηγήσει σε διάφορα προβλήματα υγείας, όπως υψηλή αρτηριακή πίεση, καρδιακές παθήσεις και εγκεφαλικό επεισόδιο. Ωστόσο, πολλοί άνθρωποι με υπνική άπνοια μπορεί να μην γνωρίζουν την κατάστασή τους.

Η νέα λειτουργία για την υπνική άπνοια της Samsung θα βοηθήσει τους ανθρώπους να εντοπίσουν τα συμπτώματά νωρίς. Για να χρησιμοποιήσουν τη λειτουργία, οι χρήστες θα πρέπει να παρακολουθούν τον ύπνο τους δύο φορές μέσα σε 10 ημέρες, κάθε φορά για περισσότερες από τέσσερις ώρες. Στη συνέχεια, το Galaxy Watch θα τους παρέχει μια εκτίμηση του δείκτη άπνοιας-υπόπνοιας (AHI), ο οποίος είναι ένα μέτρο της σοβαρότητας της άπνοιας στον ύπνο.

Εάν ο χρήστης έχει υψηλή βαθμολογία AHI, το ρολόι θα του συστήσει να επισκεφθεί έναν γιατρό για περαιτέρω αξιολόγηση και θεραπεία. Η νέα λειτουργία για την υπνική άπνοια της Samsung είναι μια πολύτιμη προσθήκη στη σειρά Galaxy Watch και θα μπορούσε να βοηθήσει εκατομμύρια ανθρώπους να αναγνωρίσουν και να διαχειριστούν την κατάστασή τους.

Η νέα λειτουργία υπνικής άπνοιας έρχεται να προστεθεί στην παρακολούθηση της αρτηριακής πίεσης, την ανίχνευση ηλεκτροκαρδιογραφήματος (ΗΚΓ) και την ειδοποίηση ακανόνιστου καρδιακού ρυθμού, ως οι τελευταίες προσθήκες στην εφαρμογή Samsung Health Monitor.

Τούτου λεχθέντος, η Samsung σημειώνει ότι η νέα λειτουργία για την υπνική άπνοια είναι μόνο ένα εργαλείο προ-διάγνωσης και δεν μπορεί να αντικαταστήσει τη διάγνωση ή τη θεραπεία από εξειδικευμένο επαγγελματία υγείας. Ωστόσο, μπορεί σίγουρα να αποτελέσει ένα χρήσιμο εργαλείο για τους ανθρώπους που ανησυχούν για την υγεία του ύπνου τους.

[Αποκλειστικό] Αυτό είναι το Samsung Galaxy S24 Ultra και τα χαρακτηριστικά του

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.