Η Huawei επιβεβαίωσε πριν από λίγες ημέρες, ότι το blacklisting της εταιρείας από τις ΗΠΑ, που εμποδίζει την εγκατάσταση του Google software και των συναφών υπηρεσιών, έχει σημαντικές αρνητικές επιδράσεις, πλήττοντας την σημαντικά, και το χειρότερο, δεν υπάρχει λύση στον ορίζοντα. O κινεζικός κατασκευαστής έχει προσπαθήσει να βρει εναλλακτικές λύσεις για τα πάντα στις consumer συσκευές που διαθέτει στην παγκόσμια αγορά. Η Google όμως δεν θα περιλαμβάνεται σε αυτές. Μάλιστα, οι λύσεις εγκατάστασης των Google Apps που ακούμε κατά καιρούς καταλήγουν να μην προσφέρουν τίποτα ουσιαστικά, ενώ και το Harmony OS απέχει αρκετά χρόνια από το να είναι ολοκληρωμένο λειτουργικό για χρήση σε smartphones.

Από τον Μάιο, η Huawei έχει καταφέρει να αντιμετωπίσει τον αντίκτυπο του blacklist, που απαγορεύει την πρόσβαση σε αμερικανικούς προμηθευτές. Οι κυρώσεις σταμάτησαν την εταιρεία από τη χρήση του US hardware και software στις συσκευές της. Και ενώ έχει λανσάρει ένα πρόγραμμα που στόχο έχει να βρει νομικά παραθυράκια για να αγοράσει εξαρτήματα, αποδέχεται ότι είναι εφικτή η αντικατάσταση των προμηθευτών εξαρτημάτων, αλλά όχι του core Android software. Μπορούμε να συνεχίσουμε να χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα του Android επειδή είναι open source, αλλά δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα services που βοηθούν τα apps να τρέχουν σε αυτή, δήλωσε η Joy Tan, PR manager της Huawei USA. Με λίγα λόγια, επισημαίνει την άσχημη θέση της Huawei, απορρίπτοντας τις φήμες που είχαν ακουστεί πριν λίγες ημέρες ότι ίσως πάρει την πολυπόθητη άδεια χρήσης του Android.

Όλα αυτά φυσικά, είχαν τον αντίκτυπό τους στο Huawei Mate 30 Pro. Μια συσκευή η οποία θα έπρεπε να γεμίζει σελίδες άρθρων για την κορυφαία κάμερα και όχι μόνο, αντιθέτως, είχε την ατυχία οι περισσότερες συζητήσεις να επικεντρωθούν στην αβεβαιότητα που περιέβαλε τη συσκευή ή στους τρόπους εγκατάσταση των Google apps, που δυστυχώς δεν κατέληγαν πουθενά. Η ίδια η Tan παραδέχεται επίσης ότι η ανάπτυξη ενός αντικαταστάτη του Android θα χρειαστεί χρόνια, αν δεχθούμε ως δεδομένο ότι είναι εφικτό. Πρέπει να βρούμε εναλλακτικές λύσεις για το οικοσύστημα, αλλά θα χρειαστεί καιρός να δημιουργήσουμε κάτι. Με λίγα λόγια, η μόνη λύση προς το παρόν, είναι το open source Android, χωρίς τα Google apps.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.