Το Huawei Mate 30 Pro έχει βρεθεί σε μια κατάσταση που κανένα άλλο flagship δεν έχει βιώσει. Να κάνει το επίσημο ντεμπούτο του σε παγκόσμιο επίπεδο, αλλά χωρίς πρόσβαση στα Google apps – τουλάχιστον όχι επίσημα. Το 9to5google δημοσιεύει σήμερα οδηγό εγκατάστασης των Google Play Services και των Google apps στο Huawei Mate 30 Pro. Να σημειωθεί, ότι είναι δυνατή η εγκατάσταση Google apps από sites όπως το apkmirror αλλά χωρίς τα libraries και όλα τα απαραίτητα δεδομένα, είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα.

Η εγκατάσταση των Google Play Services frameworks μετατρέπει ένα Huawei Mate 30 Pro σε αυτό που θα μπορούσε να θεωρηθεί ως ένα κανονικό Android smartphone. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις οποιοδήποτε Google app με την διαδικασία να παίρνει λιγότερο από 10 λεπτά. Αν και  η  Huawei δεν μπορεί να σου δείξει πως να εγκαταστήσεις τα Google apps στο Huawei Mate 30 Pro, καθώς θα έχει νομικές συνέπειες, δεν είναι ξεκάθαρο αν οι εργαζόμενοι στα καταστήματα θα μπορούν να δείξουν στους πιθανούς αγοραστές πως να προσθέσουν το Google Service Assistant APK στη συσκευή τους.

  1. Ανοίγουμε τον stock ‘Browser’ ή εναλλακτικά κάνουμε sideload το Chrome APK (δεν χρειάζεται τα Google Play Services για να λειτουργήσει)
  2. Στη συνέχεια θα πρέπει να μεταβείς στην εν λόγω web address: http://www.lzplay.net/
  3. Πίεσε το μεγάλο μπλε button για το κατέβασμα του Google Services Framework installer
  4. Επέτρεψε στον Google Services Assistant installer να εγκαταστήσει όλα τα απαραίτητα αρχεία και τα frameworks.
  5. Μόλις το Google Play Store εγκατασταθεί, τρέξε την εφαρμογή.
  6. Σε αυτό το σημείο, ίσως αντιμετωπίσεις προβλήματα στην σύνδεση στο λογαριασμό σου. Απλά κάνε restart τη συσκευή και επανεκκίνησε την εφαρμογή.
  7. Κάνε Sign-in και εγκατέστησε οποιαδήποτε Google apps

Όλη η διαδικασία δεν παίρνει πάνω από 10 λεπτά. Επιπλέον, το Sign in στο Google Play Store σημαίνει επίσης ότι και άλλα Google apps όπως τα Gmail, Drive, Maps θα σε αναγνωρίζουν και θα σου επιτρέψουν να συνδεθείς αυτόματα, όπως και σε ένα licensed Android phone. Πολλοί πάντως εκφράζουν ανησυχίες για το apk και την ασφάλειά τους. Υπάρχουν αναφορές ότι στη δημιουργία του apk έχει εμπλακεί η ίδια η Huawei, χωρίς προς το παρόν η εταιρεία να επιβεβαιώνει τίποτα.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.