Η Huawei ίσως μπορέσει σύντομα να αποφύγει το ban, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας New York Times. Όπως γνωρίζεις ήδη, η εταιρεία βρίσκεται στην Entity list του Υπουργείου Εμπορίου των ΗΠΑ. Η εταιρεία αρχικά είχε προβλέψει ότι θα πουλήσει περίπου 300 εκατομμύρια τηλέφωνα για να ξεπεράσει την Samsung και την Apple και να γίνει ο μεγαλύτερος κατασκευαστής smartphone συσκευών μέχρι το τέλος του έτους στον κόσμο. Αλλά χωρίς με τα Google Play Services στα πιο τεχνολογικά προηγμένα smartphones της χρονιάς, οι πωλήσεις εκτός Κίνας, αναμένεται να σημειώσουν πτώση.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι πριν από λίγες εβδομάδες, σε meeting που έλαβε χώρα στο γραφείο του προέδρου Trump, ο ίδιος έδωσε εντολή στους συνεργάτες του να αρχίσουν να δίνουν το πράσινο φως συνεργασίας σε εταιρείες με την Huawei ξανά. Αυτό πάλι, ίσως μπορεί να μην σημαίνει και τίποτα. Θα θυμάστε, ότι στα τέλη Ιουνίου, μετά το meeting του προέδρου με τον κινέζο ομόλογό του, ο Trump τόνισε ότι η Κίνα θα μπορούσε να αρχίσει να αγοράζει μεγάλη ποσότητα αγροτικών προϊόντων από τις ΗΠΑ και αυτή σε αντάλλαγμα θα δώσει άδειες δραστηριοποίησης, μόνο για εξαρτήματα που δεν θέτουν ζήτημα εθνικής ασφαλείας. Αυτό, επιβεβαίωσε την θεώρηση πολλών, ότι ο Trump χρησιμοποιεί την Huawei σαν διαπραγματευτικό χαρτί με την Κίνα στον εμπορικό πόλεμο. Αλλά η Κίνα, ποτέ δεν αγόρασε πρόσθετα αγροτικά προϊόντα και οι ΗΠΑ ποτέ δεν έδωσαν το πράσινο φως.

Το report υποστηρίζει ότι παρά το ban υπάρχουν μερικές Αμερικανικές εταιρείες οι οποίες κατάφεραν να διαθέσουν εξαρτήματα στην Huawei χαρακτηρίζοντας τα προϊόντα ως μη αμερικανικά, ή διαθέτοντας αυτά τα εξαρτήματα εκτός της Αμερικανικής Micron, η οποία είχε την Huawei ως τον μεγαλύτερο πελάτη της πέρυσι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.