Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, η Huawei δεν παρουσίασε το νέο Mate 9 στην IFA 2016, αλλά μια νέα σειρά από smartphones. Τα νέα Huawei Nova και Nova Plus είναι λοιπόν οι νέες mid-range επιλογές της Huawei και μπορούμε να πούμε πως είναι αρκετά ενδιαφέρουσες. Μάλιστα, το Huawei Nova θυμίζει πολύ το Nexus 6P, αλλά σε πιο μικρή έκδοση.

Huawei Nova

Σε αυτό το σημείο να πούμε πως και τα δύο Huawei Nova είναι κατασκευασμένα από αλουμίνιο που χρησιμοποιείται σε αερασκάφοι. Το Huawei Nova είναι η μικρότερη έκδοση από τα δύο και διαθέτει IPS LCD οθόνη 5 ιντσών με ανάλυση 1080p.

This slideshow requires JavaScript.

Το κομμάτι της κάμερας έχει ως στόχο να εντυπωσιάσει με έναν αισθητήρα 12MP με μεγάλα pixels στα 1.5 μm και αυτόματη εστίαση με ανίχνευση φάσης. Επιπλέον έχει δυνατότητα καταγραφής 4K βίντεο, ενώ κάτω από τη κάμερα βρίσκεται ο ίδιος αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων που χρησιμοποιείται στο Huawei P9.

Το Huawei Nova προσφέρει αρκετά μεγάλη αυτονομία με την 3020mAh μπαταρία του και τον ιδιαίτερα οικονομικό Snapdragon 625 επεξεργαστή στα 14nm με 3GB RAM. Η συσκευή θα γίνει διαθέσιμη στην Ευρώπη αυτό το μήνα για €400.

Huawei Nova Plus

Όσο για το Huawei Nova Plus, η μεταλλική του κατασκευή θυμίζει το Mate S. Η οθόνη του είναι 5.5 ιντσών με ανάλυση 1080p και χρησιμοποιεί την ίδια τεχνολογία IPS LCD με το Nova. Η συσκευή χρησιμοποιεί επίσης τον ίδιο Snapdragon 625 επξεργαστή με τα 3GB RAM.

This slideshow requires JavaScript.

Το εντυπωσιακό όμως κομμάτι στα χαρακτηριστικά του Nova Plus, είναι η τεράστια 4000mAh μπαταρία που ενσωματώνει.

Η κάμερα του είναι επίσης πολύ καλή, με έναν αισθητήρα στα 16MP που διαθέτει οπτικό σταθεροποιητή εικόνας. Όπως και το μικρότερο Nova, υπάρχει μια κάμερα στα 8MP μπροστά για τις selfies μας. Και τα δύο τηλέφωνα χρησιμοποιούν επίσης USB Type-C, υβριδική υποστήριξη για δύο SIM και τρέχουν το Emotion UI 4.1 που βασίζεται στο Android 6.0 Marshmallow.

Το Nova Plus θα κυκλοφορήσει μαζί με το Nova τον Σεπτέμβριο σχεδόν στην ίδια τιμή, στα 430€.

huawei-nova

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ