Η Huawei μόλις προέβη στην επίσημη ανακοίνωση του Huawei EMUI 11 και πολλοί reviewers έχουν την έκδοση στη συσκευή τους, στο Huawei P40 Pro εδώ και μερικές ημέρες και μας μεταφέρουν τις απόψεις τους. Μια από αυτές τις σελίδες είναι και το androidauthority το οποίο προβαίνει σε ορισμένες πολύ σημαντικές παρατηρήσεις. Με το Google software να συνεχίζει να βρίσκεται εκτός συζήτησης προς το παρόν, λόγω ban, το EMUI 11 χρειάζεται να καλύψει τα κενά στο οικοσύστημα της Huawei.

Οι τελικές builds του EMUI 11 θα κάνουν το επίσημο ντεμπούτο τους αργότερα, αλλά η έκδοση που το Androidauthority έχει στη συσκευή του βασίζεται στο Android 10 και όχι στο Android 11. Από άποψη καθημερινής χρήσης, το EMUI 11 μοιάζει σχεδόν παρόμοιο με το EMUI 10. H Huawei έχει αφήσει σημαντικά στοιχεία του λειτουργικού απαράλλαχτα, λίγο μετά τα dark mode και animation updates του προηγούμενου έτους. Υπάρχουν βέβαια κάποιες αλλαγές στα animations και ορισμένες περισσότερες ρυθμίσεις ελέγχου όσον αφορά την Celia, την AI voice assistant της Huawei. Κάτι παρόμοιο συμβαίνει και με τα νέα security settings του EMUI 11, όπως η κρυμμένη gallery και οι ενημερωμένες ειδοποιήσεις όσον αφορά τα permissions. Εκτός και αν ψάξεις για τις αλλαγές, δύσκολα θα τις παρατηρήσεις.

Η μόνη μεγάλη αλλαγή στον τρόπο με τον οποίο αλληλεπιδράς με το EMUI 11 έρχεται με το Smart Multi Window, επιτρέποντας το σαφώς βελτιωμένο multitasking. Και λειτουργεί εξαιρετικά καλά, είναι εύκολο να προσθέσεις εφαρμογές που χρησιμοποιείς πιο συχνά και δεν υπάρχουν προβλήματα όσον αφορά τις επιδόσεις, ακόμη και αν χρησιμοποιείς πολλές εφαρμογές. Συνολικά, το EMUI 11 διαθέτει κάποιες ελάχιστες behind the scene αλλαγές και περιλαμβάνει λίγα νέα χαρακτηριστικά, αλλά σε μεγάλο βαθμό η όλη εμπειρία είναι παρόμοια με το EMUI 10.

Συμπληρώνοντας το κενό της Google

Η αλήθεια είναι ότι η Huawei δεν έχει κάνει κάτι άμεσa διαθέσιμο για να συμπληρώσει το κενό που αφήνει η έλλειψη των Google Services. Ωστόσο αξίζει μια σύντομη αναφορά στον αυξημένο ρόλο των HMS core εντός του λειτουργικού. Η εύρεση εφαρμογών έχει, όπως γνωρίζουμε όλοι, εξελιχθεί από το να βασίζεσαι απλά στο Huawei App Gallery, στην Petal Search engine. Είναι ένας αρκετά καλύτερος τρόπος να βρεις εφαρμογές από το AppGallery, τα επίσημα websites και ακόμη και από τρίτα stores όπως το APK Pure. Το Petal Search είναι πολύ καλύτερη λύση από το να βασίζεσαι στο App Gallery και μόνο και είναι στη πράξη μια πολύ καλή δυνατότητα, του να μπορείς να βρεις εφαρμογές απευθείας από την search bar.

Η Cella assistant που αποκαλύφθηκε αρχικά τον Μάρτιο, έχει αποτελέσει μεγαλύτερο μέρος του οικοσυστήματος της Huawei. Η Celia μπορεί να στείλει μηνύματα, να κάνει κλήσεις, να επιτελέσει αναζητήσεις στο web, να θέσει υπενθυμίσεις και να παίξει μουσική από φωνητικές εντολές. Η Celia είναι διαθέσιμη σε επτά γλώσσες σε 11 χώρες, επομένως χρειάζεται να γίνουν περισσότερα για να φθάσει το επίπεδο της Google Assistant. Σε κάθε περίπτωση, η έλλειψη των Google apps και των υπηρεσιών δεν είναι εύκολο να ξεχαστεί για τους περισσότερους χρήστες. Ωστόσο, το οικοσύστημα της Huawei γίνεται όλο και πιο χρηστικό. Ένας όλο και αυξανόμενος αριθμός εφαρμογών είναι πιο εύκολος να ανακαλυφθεί και υπάρχουν και εναλλακτικές όταν δεν μπορείς να βρεις αυτό που θέλεις.

Αν και το EMUI 11 είναι μια σαφής βελτίωση η έκδοση την οποία έχει το androidauthority στα χέρια του βασίζεται στο Android 10. Το EMUI 11 χάνει προς το παρόν τα νέα features οργάνωσης των ειδοποιήσεων του Android 11, τα chat bubbles και τα media playback tools. Αν και η Huawei ήδη είχε features όπως screen recording και χαρακτηριστικά ασφαλείας που μόλις τώρα εμφανίζονται στο Android 11.

Συνοπτικά, αν και το EMUI 11 αποτελεί μια λειτουργική και πλούσια σε χαρακτηριστικά έκδοση του Android, μερικά από αυτά οι χρήστες δεν θα τα χρησιμοποιήσουν ενώ μπορεί σε κάποιο βαθμό να νιώσουν ότι κάποια πράγματα γίνονται πιο περίπλοκα. Ωστόσο θυμηθείτε ότι βρισκόμαστε σε μια μεταβατική περίοδο, με την Huawei να προσπαθεί να πάρει το διαζύγιο από την Google. To androidauthority υποστηρίζει ότι μοιάζει περισσότερο σαν ένα EMUI 10.2 update. Ειδικά, όταν ακόμη βασίζεται στο Android 10.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.