Η Apple ποτέ δεν μοιραζόταν λεπτομέρειες για το πόσους χρήστες έχει. Τώρα σύμφωνα με την νομοθεσία της E.E. και του Digital Services Act, είναι υποχρεωμένοι να μας πει πόσους χρήστες έχει στην Ευρώπη. Κάθε κατάστημα εφαρμογών με πάνω από 45 εκατομμύρια χρήστες, έχει αυστηρότερους ελέγχους από την Ευρωπαϊκή Ένωση, για αυτό τον λόγο η Apple υποχρεώθηκε να δηλώσει τον ακριβή αριθμό χρηστών.

Έτσι, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η Apple, οι χρήστες των καταστημάτων εφαρμογών είναι οι παρακάτω.

  • iOS App Store: 101 εκατομμύρια
  • iPadOS App Store: 23 εκατομμύρια
  • macOS App Store: 6 εκατομμύρια
  • tvOS App Store: 1 εκατομμύριο
  • watchOS App Store: κάτω από 1 εκατομμύριο
  • Apple Books: κάτω από 1 εκατομμύριο
  • Podcasts paid subscriptions: κάτω από 1 εκατομμύριο

Θα πρέπει να υπενθυμίσουμε πως αυτά τα νούμερα είναι μόνο για την ευρωπαϊκή αγορά και περιλαμβάνουν όλες τις συσκευές που έχουν πρόσβαση στα καταστήματα εφαρμογών της Apple. Αυτό σημαίνει πως περιλαμβάνει όλα τα iPhones από το iPhone 5s και μετά, που τρέχουν iOS 11 και νεότερο.

Apple App Store

Η Ευρωπαϊκή Ένωση αναγκάζει την Apple στο να προχωρήσει σε αρκετές αλλαγές, όπως έχουμε δει τις τελευταίες ημέρες. Έτσι τα επόμενα iPhones θα έρθουν με USB-C αντί για Lighting Port, ενώ στην Ευρώπη μόνο θα επιτρέπετε να κατεβάζουμε εφαρμογές από καταστήματα τρίτων και όχι μόνο από το κατάστημα της Apple. Η Apple βέβαια, σχεδιάζει το πως θα σταματήσει την επέλαση των άλλων καταστημάτων και ίσως έχει βρει τον τρόπο.

Το σίγουρο είναι πως θα μάθουμε περισσότερα στην WWDC 2023, όπου η Apple θα ανακοινώσει το επόμενο iOS και άλλες νέες υπηρεσίες. Φυσικά θα καλύψουμε όλη την επικαιρότητα από την μεγάλη ανακοίνωση, όπως πάντα.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.