Η Apple έχει κατακτήσει από την πρώτη μέρα τον κόσμο των smartphones και ένας από τους λόγους είναι το οικοσύστημά της. Αν και πάντα διαφωνούσαμε με την πολιτική της Apple, η επιλογή δικής της θύρας για την σύνδεση με τον υπολογιστή και τα περιφερειακά, επέτρεψε στην Apple να έχει τον πλήρη έλεγχο και φυσικά να εισπράττει από την πατέντα του Lightning port.

Η εταιρία όμως έχει ήδη αντικαταστήσει το Lightning Port στα Macs και στα iPads, όχι όμως στα iPhones, που κάνουν και τις μεγαλύτερες πωλήσεις. Το ίδιο ισχύει και για τα AirPods, αφού και αυτά είναι μεγάλο ποσοστό των πωλήσεων της εταιρίας και φυσικά των κερδών. Αυτός είναι ο λόγος που η εταιρία θέλει να κρατήσει την θύρα στις συσκευές της όλο αυτό τον καιρό και εξακολουθεί να την θέλει για τη σειρά iPhone 15.

Η πληροφορία ήρθε από τον γνωστό leakster Unknownz21 και αναπαράχθηκε από πολλές σελίδες. Σύμφωνα με το Tweet, η lightning port έκδοση του iPhone 15, δοκιμάζεται από τον Ιανουάριο του 2022, αλλά από τον Μάρτιο του 2022 αυτό άλλαξε και η Lightning Port αντικαταστάθηκε με USB-C θύρα.

Αυτό επιβεβαιώνει τις φήμες για ένα iPhone 15 με USB-C θύρα, που άλλωστε θα ήταν και η Apple υποχρεωμένη να φτιάξει, λόγω της νομοθεσίας. Η αλλαγή δείχνει πως η Apple έχει δεχθεί άλλη μια ήττα της, μετά το Sideloading εφαρμογών.

iPhone 15 USB-C
iPhone 15 USB-C. Φωτογραφία του 9to5Mac

Στην μετάβαση έχουμε θετικά και αρνητικά. Στα θετικά είναι πως η USB-C προσφέρει πολύ μεγαλύτερες ταχύτητες, συμβατότητα με όλους τους φορτιστές, αλλά και συμβατότητα με αρκετά ακόμα αξεσουάρ, που μέχρι σήμερα δεν έπαιζαν με iPhone. Στον αντίποδα, οι χρήστες που έχουν επενδύσει σε αξεσουάρ για τα κινητά τους, θα πρέπει να προμηθευτούν νέα ή να πάρουν κάποιον αντάπτορα, που ελπίζουμε η Apple να προσφέρει.

Σε ότι αφορά τα AirPods, που και αυτά φορτίζουν με Lightning Port, μαθαίνουμε πως τα AirPods Pro 2 θα έρθουν και αυτά σε έκδοση με USB-C.

Το σίγουρο είναι πως η Apple κερδίζει από το Lightning Port και ας μην είναι βέλτιστη λύση για τους χρήστες της. Δεν θα μας παραξενέψει καθόλου αν δούμε καθυστερήσεις στην τοποθέτηση θύρας USB-C στο iPhone 15, ώστε να κερδίσει άλλον ένα χρόνο. Ακόμα και αν βάλει USB-C στα επόμενα iPhones, κάτι μας λέει πως θα προσπαθήσει να βάλει περιορισμούς, όπως αποκλειστική χρήση εγκεκριμένων καλωδίων. Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που κάνει κάτι τέτοιο η εταιρία.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.