Χάρη στο Digital Markets Act στην ΕΕ, η Apple θα χρειαστεί να επιτρέψει την εγκατάσταση εφαρμογών εκτός App Store σε όλες τις iPhone συσκευές. Η πρακτική αυτή, γνωστή ως sideloading, είναι η αλήθεια πως ανοίγει έναν εντελώς διαφορετικό κόσμο για τους χρήστες του iPhone.

Ωστόσο ο Mark Gurman, επισημαίνει το μέτρο όμως θα ισχύσει μόνο στην Ευρώπη και όχι στις ΗΠΑ. Σε μια συνέντευξη με το Macrumors, ο αναλυτής επισημαίνει ότι η Apple δεν θα “πυροβολήσει” τον εαυτό της, επεκτείνοντας το χαρακτηριστικό παγκοσμίως, αν δεν τους εξαναγκάσει κάποιος νόμος. Αντίθετα, θα προτιμήσουν να επιλέξουν το γράμμα του νόμου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Digital Markets Act ισχύει μόνο στις χώρες εντός ΕΕ. Μάλιστα, ο Gurmam σπεύδει να σημειώσει ότι η Apple ίσως χρεώσει μάλιστα τους developers για εγκαταστάσεις εκτός App Store, ενώ μην περιμένετε να το ανακοινώσει σε κάποιο event όπως στο Wordwide Developer Conference (WWDC).

Οπότε η εταιρία εξετάζει να χρεώνει του developers, για τις εγκαταστάσεις που έχουν εκτός του App Store, κάτι το οποίο δεν έχει ξαναγίνει και δεν έχει καμία λογική, πέρα από το ότι η Apple θα βγάζει λεφτά από καταστήματα που δεν τις ανήκουν και από πνευματική ιδιοκτησία τρίτων, που επίσης δεν της ανήκει.

Συγκεκριμένα θα δημιουργεί profile εφαρμογών και θα παρακολουθεί από που εγκαταστάθηκε η κάθε εφαρμογή. Αν κάποιος από τους developers προσφέρει την εφαρμογή στο App Store, τότε θα τον χρεώνει για τις εγκαταστάσεις που έχει από το άλλο κατάστημα. Για να γίνει πιο ξεκάθαρη η παράνοια σε αυτό, θα χρεώνει για τις πωλήσεις άλλης πλατφόρμας εφαρμογών, τις οποίες δεν έκανε η ίδια, δεν προώθησε η ίδια και που δεν είχε να κάνει το παραμικρό με εκείνη, πέρα από το λειτουργικό στο οποίο τρέχουν οι εφαρμογές.

Με αυτό τον τρόπο δείχνει ξεκάθαρα πως δεν την ενδιαφέρει η ασφάλεια των χρηστών, που διαμήνυε τόσα χρόνια, αλλά το κέρδος και μόνο. Αντί να επικεντρωθεί στην ασφάλεια του λειτουργικού, ώστε να μην μπορούν να εγκατασταθούν επιβλαβείς εφαρμογές, κοιτάζει απλά πως θα βγάλει τα χρήματα από τις εγκαταστάσεις που θα χάσει το App Store.

Σε αυτό θα πρέπει ξεκάθαρα θα επέμβει η Digital Markets Act, γιατί είναι εντελώς παράλογο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.