Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, η Δικαιοσύνη προχώρησε σε αυστηρή καταδίκη για υπόθεση διαμοιρασμού αρχείων μέσω torrent, στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα μηδενικής ανοχής στην ψηφιακή πειρατεία.

Όπως αναφέρει συγκεκριμένα το STAR, την περασμένη Πέμπτη το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά επέβαλε ποινή κάθειρξης 5 ετών, χρηματική ποινή 10.000 ευρώ, καθώς και 1.800 ευρώ για δικαστικά έξοδα, σε βάρος 59χρονου Έλληνα, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για την εμπλοκή του στην υπόθεση του παράνομου ιστοτόπου p2planet.net.

Ο συγκεκριμένος ιστότοπος λειτουργούσε ως πλατφόρμα διαμοιρασμού αρχείων, προσφέροντας περισσότερα από 14.000 torrent αρχεία για ταινίες, μουσική και λογισμικό, ενώ αριθμούσε πάνω από 44.000 εγγεγραμμένα μέλη. Οι χρήστες αξιοποιούσαν γνωστά προγράμματα όπως μTorrent για το κατέβασμα αρχείων, το οποίο παρουσιάζει μια μικρή παγίδα που λίγοι γνωρίζουν. Δεν είσαι απλά leecher (downloader) αλλά και seeder ταυτόχρονα του περιεχομένου που κατεβάζεις.

Νέες χρεώσεις στους λογαριασμούς ηλεκτρικής ενέργειας ανεξαρτήτως παρόχου – Η λίστα

Ως εκ τούτου το techmaniacs.gr προτείνει σε όσους θέλουν να κατεβάζουν μέσω torrents να χρησιμοποιούν υπηρεσίες τύπου debrid. Και όχι, δεν προτρέπουμε στη πειρατεία με αυτή την αναφορά, η τεχνολογία των torrents είναι ΝΟΜΙΜΗ. Το τι κατεβάζεις μέσω αυτής είναι δικό σου θέμα. Πάντα με VPN, δεν λέμε ποιο γιατί θα πεις ότι μας πληρώνουν. Σίγουρα όχι τα δωρεάν.

Η απόφαση του δικαστηρίου στον Πειραιά δείχνει πως οι αρχές πλέον αντιμετωπίζουν με απόλυτη αυστηρότητα τα κυκλώματα παράνομου διαμοιρασμού ψηφιακού περιεχομένου. Το δικαστήριο έκρινε ότι η έφεση δεν έχει ανασταλτικό χαρακτήρα, με αποτέλεσμα ο καταδικασθείς να οδηγηθεί άμεσα στις φυλακές, όπως είχε συμβεί πρόσφατα και στην περίπτωση αντίστοιχης υπόθεσης στη Λάρισα.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Βεβαίως η πειρατεία είναι αδίκημα και πρέπει να τιμωρείται. Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί η πειρατεία είναι βαρύτερο αδίκημα από τον βιασμό, τα βασανιστήρια και σε πολλές περιπτώσεις και τον φόνο

  2. Καλώς καταδικάστηκε σε 5 χρόνια. Έχω μια ερώτηση όμως. Οι εμπλεκόμενοι στον ΟΠΕΚΕΠΕ όπου φαγώθηκαν δις θα έπρεπε με την ίδια λογική να καταδικαστούν σε πολλάκις ισόβια. Βάζετε στοίχημα ότι κανένας δεν θα καταδικαστεί? Εκεί θα δούμε αν υπάρχει δικαιοσύνη ή όταν εμπλέκονται πολιτικοί γίνεται εντελώς τυφλή.

  3. Αξίζει να αναφερθεί ότι η υπόθεση αφορά το p2planet.net, site που έχει κλείσει εδώ και 10 χρόνια, και η απόφαση αφορά τον διαχειριστή του site και όχι χρήστες…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.