Για πρώτη φορά ερευνητές κατάφεραν να συνομιλήσουν με μια φάλαινα. Ήταν το 2021 στα ανοιχτά της Αλάσκας όταν η ομάδα των έξι επιστημόνων του SETI έπαιξε μια ηχογράφηση χρησιμοποιώντας ένα υποβρύχιο ηχείο. Έμειναν έκπληκτοι όταν μια φάλαινα τύπου καμπούρα απάντησε. Οι επιστήμονες την ονόμασαν Τουέιν.

Η σύνθεση του εγκεφάλου σχετίζεται με νευροψυχιατρικές και νευροεκφυλιστικές διαταραχές

Είναι σαν να βιώνεις έναν άλλο κόσμο. Τους ακούς να ανεβαίνουν στην επιφάνεια. Μετά υπάρχει αυτή η μεγάλη αναπνοή, μπορείς να τη δεις, και είναι όλοι μαζί σαν ομάδα. Είναι απλά απίστευτο, λέει η Josie Hubbard, η οποία μελετά την συμπεριφορά των ζώων.

Η ίδια βρισκόταν στο ερευνητικό σκάφος στην Αλάσκα, όταν συνάντησε για πρώτη φορά φάλαινες καμπούρες. Σύμφωνα με τους κανονισμούς, πρέπει να σταματήσεις μερικές εκατοντάδες μέτρα μακριά από τις φάλαινες και να σβήσεις τη μηχανή σου”, λέει η Hubbard. Σπάνια, οι φάλαινες μπορεί να πλησιάσουν. Σε αυτή την περίπτωση, η 38χρονη Τουέιν όντως κινήθηκε προς το σκάφος.

H Josie Hubbard αποτελεί μέλος της ομάδας Search for Extraterrestrial Intelligence (Seti) η οποία προσπαθεί να κατανοήσει την επικοινωνιακή πολυπλοκότητα kai τη νοημοσύνη αυτών των φαλαινών. Μπορείτε να ακούσετε τους χαρακτηριστικούς ήχους στο video που ακολουθεί.

 

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Τι “φάλαινα τύπου καμπούρα ” ρε παιδιά!?!
    Φάλαινα του είδους μεγάπτερη εννοείτε.

    Εντάξει να χρησιμοποιείται το chatgdp και το google translate αλλά ρίχτε και μια ματιά τι αποτέλεσμα βγάζει πριν το δημοσιοποίησετε …

  2. Πληρώστε και κανέναν άνθρωπο να κάνει μεταφράσεις, όχι μόνο google translate παιδιά, τι φάλαινες καμπούρες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.