Η vivo πραγματοποίησε ένα συνέδριο με την ονομασία “Dual-Core X Imaging Technology” όπου ανακοίνωσε τον νέο της ISP V2. Η εταιρεία αποκάλυψε επίσης ότι συνεργάστηκε στενά με την MediaTek και τα μελλοντικά τηλέφωνα vivo με Dimensity 9200 θα έχουν βελτιώσεις AI και NPU και νέες δυνατότητες.

Ο νέος ISP (Image Signal Processor) της vivo είναι τρίτης γενιάς, ακολουθώντας τα βήματα των vivo V1 και vivo V1+. Αυτό το chip έρχεται με απαράμιλλη χωρητικότητα υπολογιστικής ισχύος, πυκνότητα ισχύος, και πυκνότητα δεδομένων – τουλάχιστον αυτό ισχυρίζεται η vivo.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ένα στέλεχος της vivo αποκάλυψε ότι υπάρχει μια αποκλειστική μονάδα κρυφής μνήμης SRAM (Static RAM) που μπορεί να μειώσει τη μέγιστη κατανάλωση ενέργειας πάνω από 99% και την αναλογία απόδοσης ισχύος 200%, σε σύγκριση με τα κλασικά DDR με σχεδιασμό εξωτερικής μνήμης.

Η αρχιτεκτονική του vivo V2 παρέχει την επίδραση επεξεργασίας εικόνας και την απόδοση ισχύος χάρη στη σχεδίαση της διασύνδεσης διπλού πυρήνα FIT και του near-memory DLA. Τα chip της vivo αφορούσαν πάντα τη γρήγορη λήψη φωτογραφιών σε χαμηλό φωτισμό και τη μηχανή εξαιρετικά καθαρής ποιότητας εικόνας, που πλέον ενισχύονται από έναν ειδικό αλγόριθμο που ονομάζεται Ultra Zoom EIS και συνδυάζει IMU, OIS και EIS για καλύτερο ζουμ χωρίς απώλεια της ποιότητας της εικόνας.

Το vivo V2 φέρνει επίσης μηδενική καθυστέρηση που, θεωρητικά, θα πρέπει να λειτουργεί μέσω της ανίχνευσης κίνησης για να τραβήξετε μια στιγμιαία φωτογραφία πατώντας το κουμπί κλείστρου. Υπάρχει επίσης το RawEnhance 2.0 που βασίζεται στην πρώτη έκδοση της δυνατότητας στοίβαξης εικόνων που παράγει φωτογραφίες HQ σε χαμηλό φωτισμό.

Ένα μεγάλο θέμα ήταν επίσης η συνεργασία της vivo με τον ταϊβανέζικο κατασκευαστή chip Mediatek και τι άλλο θα μπορούσε να προσφέρει ο Dimensity 9200 στις μελλοντικές ναυαρχίδες iQOO και X. Όλα τα μελλοντικά τηλέφωνα θα κάνουν την εναλλαγή εφαρμογών και τη λήψη παρασκηνίου ακόμα πιο γρήγορη χάρη στη νέα μετάδοση επεξεργασίας CPU σε UFS.

Οι προγραμματιστές του Honor of Kings των vivo, Mediatek, και Tencent, συνεργάστηκαν για είκοσι μήνες για να προσφέρουν τη λειτουργία προσαρμοστικής ποιότητας εικόνας. Η αναπαραγωγή παιχνιδιού σε υψηλές ρυθμίσεις για 1 ώρα σε ελεγχόμενο περιβάλλον 26 βαθμών Κελσίου σε σχεδόν πλήρες καρέ έφτασε το μέσο τετραγωνικό σφάλμα στο 0.92, το οποίο είναι το καλύτερο του κλάδου.

Υπάρχει επίσης η λειτουργία AI Airport που εξοικονομεί έως και 30% της ενέργειας κατά τη λειτουργία πτήσης και η συνδεσιμότητα αποκαθίσταται σε 1.52 δευτερόλεπτα όταν η λειτουργία απενεργοποιείται. Η προστασία ματιών του Dimensity 9200 θα πρέπει επίσης να μειώσει το μπλε φως ακόμη περισσότερο από τα τηλέφωνα που προέρχονται από τη vivo, μειώνοντας το ορατό μπλε φως υψηλής ενέργειας σε λιγότερο από 5%.

Ο ISP vivo V2 θα κάνει ντεμπούτο στη σειρά vivo X90, με το βασικό vivo X90 να αναμένεται να διαθέτει τον Dimensity 9200, όταν τα τηλέφωνα της σειράς ανακοινωθούν και κυκλοφορήσουν.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

Τι σχέση έχουν το efood και η Mastercard με το gamification; Μάθε και κάνε Level Up τρώγοντας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.