Η πρόσφατη ανακοίνωση της NASA για την καθυστέρηση της αποστολής Artemis II, η οποία είχε αρχικά οριστεί για το 2024, αλλά τώρα έχει μετατεθεί για το 2025, έχει προκαλέσει εικασίες σχετικά με μια πιθανή σύνδεση με τις προκλήσεις του διαστημόπλοιου Starship της SpaceX.

Η αποστολή Artemis II, η οποία έχει σχεδιαστεί για να στείλει αστροναύτες σε σεληνιακή τροχιά, είναι ένα κομβικό βήμα προς την επιστροφή της ανθρωπότητας στη Σελήνη.

NASA: Η επανδρομένη αποστολή στην Σελήνη θα καθυστερήσει

Αν και η NASA επικαλέστηκε “ανησυχίες για την ασφάλεια” ως τον κύριο λόγο της καθυστέρησης, πρόσφατες αναφορές του Reuters υποδηλώνουν μια σύνδεση των προσπαθειών της SpaceX με το πυραυλικό σύστημα Starship.

Το Starship αντιμετώπισε αποτυχίες στις δύο πρώτες εκτοξεύσεις του, με την εναρκτήρια αποστολή να καταλήγει σε ελεγχόμενη αυτοκαταστροφή και τη δεύτερη να καταλήγει σε έκρηξη σε υψηλότερη τροχιά.

Οι επανειλημμένες αποτυχίες μπορεί να ώθησαν τη NASA να επιδείξει προσοχή και να καθυστερήσει την Artemis II, δίνοντας στη SpaceX επιπλέον χρόνο για να αντιμετωπίσει τα τεχνικά ζητήματα.

Τέλος του Artemis της NASA και νέα αρχή προτείνει πρώην διοικητής της NASA

Παρά την έλλειψη επίσημης επιβεβαίωσης από τη NASA σχετικά με τη σύνδεση της SpaceX, ο πιθανός αντίκτυπος των ιδιωτικών συμπράξεων στις δημόσιες πρωτοβουλίες εξερεύνησης του διαστήματος εγείρει ερωτήματα σχετικά με τη λεπτή ισορροπία μεταξύ της καινοτομίας, της ασφάλειας και της επιδίωξης πρωτοποριακών επιστημονικών προσπαθειών.

Καθώς η διαστημική κοινότητα αναμένει με ανυπομονησία τις περαιτέρω εξελίξεις, το αποτέλεσμα της επικείμενης τρίτης δοκιμής του Starship αποκτά σημασία για την επιτυχία του προγράμματος Artemis.

NASA Artemis

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.