Καθυστερήσεις θα έχει η επιστροφή του ανθρώπου στην Σελήνη, καθώς η NASA σε συνέντευξη Τύπου δήλωσε πως η αποστολή Artemis 2 μεταφέρεται από τον Νοέμβριο του 2024 στον Σεπτέμβριο του 2025. Παράλληλα και η Artemis 3 αποστολή, που θα γινόταν στα τέλη του 2025, μεταφέρεται για τον Σεπτέμβρη του 2026.

“Η ασφάλεια είναι η κορυφαία προτεραιότητά μας και για να δώσουμε στις ομάδες της Artemis περισσότερο χρόνο να δουλέψουν στις προκλήσεις με τις πρώτες εξελίξεις, λειτουργίες και ενσωμάτωση, θα δώσουμε περισσότερο χρόνο στο Artemis 2 και 3”, δήλωσε ο διευθυντής της NASA Bill Nelson κατά τη διάρκεια η ενημέρωση. «Λοιπόν, αυτό που θέλω να σας πω είναι ότι προσαρμόζουμε το πρόγραμμά μας για να εκτοξεύσουμε το Artemis 2 τον Σεπτέμβριο του 2025 και τον Σεπτέμβριο του 2026 για το Artemis 3, το οποίο θα στείλει ανθρώπους για πρώτη φορά στον σεληνιακό νότιο πόλο».

Ο Nelson συνέχισε αναφέροντας πως το Artemis 4 παραμένει στο υπάρχον χρονοδιάγραμμα και θα εκτοξευτεί τον Σεπτέμβριο του 2028. To Artemis 4 έχει σαν στόχο την δημιουργία πύλης στην Σελήνη, που θα αποτελεί σταθμό ανεφοδιασμού των σκαφών προς άλλους πλανήτες, όπως η Άρης.

Ο Jim Free της NASA αναφέρει πως η καθυστέρηση στις αποστολές, έγιναν καθαρά με την ασφάλεια των πληρωμάτων στο μυαλό.

“Θέλω να τονίσω ότι η ασφάλεια είναι η νούμερο ένα προτεραιότητά μας. Το ακούσατε από τον διαχειριστή σήμερα, το έχετε ακούσει πολλές φορές. Και καθώς προετοιμαζόμαστε να στείλουμε τους φίλους και τους συναδέλφους μας σε αυτήν την αποστολή, δεσμευόμαστε να εκτοξεύσουμε με όσο γίνεται μεγαλύτερη ασφάλεια. Και θα προχωρήσουμε στην εκτόξευση όταν είμαστε έτοιμοι», είπε ο Free κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου. «Το πλήρωμα είναι μια συνεχής υπενθύμιση για εμάς πόσο σημαντικό είναι να παραμένουμε συγκεντρωμένοι στη δουλειά που πρέπει να κάνουμε για να διασφαλίσουμε την ασφαλή τους επιστροφή».

Σημαντική επιστημονική προειδοποίηση προς τη NASA: Θα καταστρέψει το Φεγγάρι

Υπάρχουν αρκετά νέα συστήματα που πρέπει να δοκιμαστούν πριν μπουν άνθρωποι στα σκάφη. Στο Artemis Ι του 2022 υπήρξαν προβλήματα και ευτυχώς η αποστολή ήταν μη επανδρωμένη. Τα προβλήματα ήταν στην θερμική ασπίδα του σκάφους, τα οποία η NASA προσπαθεί να επιλύσει, πριν προχωρήσει στις αποστολές Artemis II και Artemis III. Με αυτό τον τρόπο θα μπορέσει να δοκιμάσει τις επιδιορθώσεις με το μη επανδρωμένο Artemis II, ώστε να προχωρήσει και στο Artemis IIΙ που θα μεταφέρει ανθρώπους.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.