Η καλή ασφάλεια είναι πάντα θέμα ισορροπίας: Αν κάνεις ένα σύστημα υπερβολικά ασφαλές, μπορεί να γίνει δύσχρηστο, ενώ αν είσαι πολύ χαλαρός, τα δεδομένα σου κινδυνεύουν να εκτεθούν. Η Google, όπως γνωρίζεις, συνεχώς αναθεωρεί την προσέγγισή της, ειδικά με την έμφαση που δίνει στα passkeys για την ταυτοποίηση. Αυτή τη φορά, εντοπίστηκε νέα πιθανή αλλαγή στον Google Chrome για Android, η οποία υπόσχεται να βελτιώσει τη διαχείριση των αποθηκευμένων κωδικών.

Σύμφωνα με τον Leopeva64 στο X (πρώην Twitter), έχουν εντοπιστεί πρόσφατες τροποποιήσεις στον κώδικα του Chromium που θα οδηγήσουν στην απαίτηση από τους χρήστες να επαληθεύουν την ταυτότητα τους με βιομετρικά στοιχεία πριν το πρόγραμμα περιήγησης συμπληρώσει τους αποθηκευμένους κωδικούς στα πεδία των ιστοσελίδων.

Οι διαχειριστές κωδικών γενικά προσπαθούν να βρουν την τέλεια ισορροπία ανάμεσα στην ασφάλεια και την ευχρηστία, και στην προκειμένη περίπτωση, φαίνεται ότι η Google ανησυχεί μήπως το είχε παρακάνει με την έμφαση στην “ευκολία”.

Ακόμα και αν το Android τηλέφωνό σου είναι ασφαλισμένο με βιομετρικά στοιχεία ή PIN (όπως θα έπρεπε), δεν θέλεις να το αρπάξει κάποιος ενώ είναι ξεκλείδωτο και χωρίς προστασία και να ξεκινήσει να “ξεκλειδώνει” ιστοσελίδες. Μια επιπλέον στρώση επαλήθευσης για την πρόσβαση στους λογαριασμούς σου φαίνεται εντελώς λογική. Μάλιστα, είναι τόσο λογικό που πιθανώς αναρωτιέσαι γιατί δεν το έχουν κάνει νωρίτερα.

Ο Leopeva64 αναφέρει ότι η Google ίσως να είχε δοκιμάσει αυτή τη λειτουργία του Chrome στο παρελθόν, αλλά τελικά να την είχε αποσύρει. Αντίθετα, άλλοι browser, όπως ο Microsoft Edge για Android, ήδη την προσφέρουν. Αυτή η αλλαγή υλοποιείται προς το παρόν ως flag στην έκδοση Canary του Chrome, οπότε ίσως να χρειαστεί λίγος χρόνος μέχρι να τη δούμε σε σταθερή έκδοση.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.