Ερευνητική ομάδα με δημοσίευσή της στο The Astrophysical Journal Letters, επιβεβαιώνει τις υποψίες που υπήρχαν στην επιστημονική κοινότητα για ένα φιλόξενο προς τη ζωή περιβάλλον που βρίσκεται σε έναν κοντινό με τη Γη εξωπλανήτη.

To 2017 συγκεκριμένα είχε εντοπισθεί σε απόσταση 40 ετών φωτός στον αστερισμό του Κήτους, ένας εξωπλανήτης σε τροχιά γύρω από ένα άστρο που ανήκει στην κατηγορία των ερυθρών νάνων. Έλαβε την κωδική ονομασία LHS 1140 και εντυπωσίασε τους ερευνητές, καθώς είχε χαρακτηριστικά με τον δικό μας.

Το μέγεθός του μόλις 50% μεγαλύτερο από αυτό της Γης, ενώ βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από το μητρικό του άστρο, στη κατοικήσιμη ζώνη, περιοχή σε ένα πλανητικό σύστημα που επικρατούν συνθήκες που επιτρέπουν την παρουσία νερού σε υγρή μορφή, το κύριο συστατικό της ζωής. Η ατμόσφαιρά του είναι και αυτή όμοια με τη Γη με παρουσία οξυγόνου και θεωρείται ως ο καλύτερος υποψήφιος για αναζήτηση ζωής έξω από το ηλιακό μας σύστημα.

Ανακαλύφθηκε άκρως εντυπωσιακός πλανήτης με τεράστια ουρά (video)

Δεδομένου ότι ο πλανήτης βρίσκεται στην κατοικήσιμη ζώνη είναι πραγματικά ενδιαφέρον γιατί αν είχατε νερό στην επιφάνεια ενός πλανήτη εντός της κατοικήσιμης ζώνης θα περιμένατε ότι το νερό είναι σε υγρή κατάσταση. Αυτό είναι ένα πραγματικά ενδιαφέρον σενάριο όσον αφορά την κατοικησιμότητα» λέει ο Τσαρλς Καντιού αστρόνομος στο Πανεπιστήμιο του Μόντρεαλ.

Αυτό είναι το μέρος που καταρρέουν οι νόμοι της βαρύτητας

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.