Υπάρχουν μερικοί άκρως παράξενοι πλανήτες στο βαθύ διάστημα. Ένας τέτοιος πλανήτης ανακαλύφθηκε από τους ερευνητές. Πιο συγκεκριμένα επιστήμονες βρήκαν έναν εξωπλανήτη με ουρά μήκους τουλάχιστον 563.270 χιλιομέτρων.

Την ουρά προκαλεί το αέριο ήλιο το οποίο διαφεύγει από τον πλανήτη WASP-69b όπως ονομάζεται, και έχει το μέγεθος του Δία. Υπολογίζεται ότι βρίσκεται 160 έτη φωτός μακριά από τη Γη.

Πιο συγκεκριμένα, η Dakotah Tyler, υποψήφια διδάκτωρ αστροφυσικής δήλωσε συγκεκριμένα: Καταφέραμε να δείξουμε οριστικά ότι η ουρά ηλίου αυτού του πλανήτη έχει μήκος τουλάχιστον επτά φορές την ακτίνα του ίδιου του πλανήτη.

Ο WASP-69b περιστρέφεται εξαιρετικά κοντά στο άστρο του, κάνοντας μια περιφορά σε μόλις 3,9 ημέρες. Η καυτή κοντινή θερμοκρασία καίει την ατμόσφαιρα του πλανήτη. Το εκτεταμένο κάτοπτρο του τηλεσκοπίου Keck II επέτρεψε στους ερευνητές να συλλάβουν αρκετό φως, ώστε να μπορέσουν να δουν τη μακρινή ουρά του πλανήτη.

«Προηγούμενες παρατηρήσεις υποδεικνύουν ότι το WASP-69b είχε μέτρια ουρά ή καθόλου ουρά», δήλωσε η Ντακότα Τάιλερ, υποψήφια διδάκτορας αστροφυσικής στο UCLA και πρώτη συγγραφέας της έρευνας. «Ωστόσο, μπορέσαμε να δείξουμε οριστικά ότι η ουρά ηλίου αυτού του πλανήτη εκτείνεται τουλάχιστον επτά φορές την ακτίνα του ίδιου του γιγαντιαίου πλανήτη».

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.