Η MediaTek ανακοίνωσε το νεότερο flagship SoC της και έθεσε τον πήχη πολύ ψηλά για τα τηλέφωνα Android του 2023. Ο MediaTek Dimensity 9200 έχει τον νέο Cortex X3 της Arm, την GPU Immortalis, και είναι το πρώτο κορυφαίο chip της εταιρείας με υποστήριξη mmWave 5G.

Ο Dimensity 9200 είναι το πρώτο chip για Android που χρησιμοποιεί Cortex-X3. Η Arm ισχυρίζεται ότι έχει 25% καλύτερη μέγιστη απόδοση σε σχέση με τον Cortex-X2, που χρησιμοποιούν τα περισσότερα σημερινά chip για smartphone, συμπεριλαμβανομένων των Snapdragon 8 Gen 1 και Google Tensor G2.

Τον Cortex-X3 του MediaTek Dimensity 9200, που είναι χρονισμένος στα 3.05GHz, συνοδεύουν τρεις πυρήνες Cortex-A715 χρονισμένοι στα 2.85GHz και τέσσερις πυρήνες Cortex-A510 που είναι χρονισμένοι στα 1.8GHz.

Η εταιρεία λέει ότι ο Dimensity 9200 έχει 12% καλύτερη απόδοση ενός πυρήνα και 10% αυξημένη απόδοση στους πολλαπλούς πυρήνες, σε σχέση με το Dimensity 9000. Επίσης, ένα νέο θερμικό στρώμα επιβραδύνει δραστικά το χρόνο που χρειάζεται για να θερμανθεί το chip.

Επιπλέον, η MediaTek ισχυρίζεται ότι ο Dimensity 9200, ο οποίος είναι χτισμένος στην 4nm διαδικασία δεύτερης γενιάς της TSMC και υποστηρίζει μνήμη RAM LPDDR5X έως 8533Mbps καθώς και UFS 4.0 αποθηκευτικό χώρο, καταναλώνει 20% λιγότερη ενέργεια σε σύγκριση με το Dimensity 9000.

Η GPU είναι ένας άλλος τεράστιος τομέας βελτίωσης, με την εταιρεία να έχει προσθέσει στον Dimensity 9200 τη νέα GPU της Arm, την Immortalis-G715. Αυτή ξεκλειδώνει την υποστήριξη ray tracing και σύμφωνα με κάποια benchmarks προσφέρει την κορυφαία απόδοση σε επίπεδο γραφικών στον κλάδο των smartphone.

Η MediaTek ισχυρίζεται ότι η GPU του Dimensity 9200 έχει 32% αυξημένη απόδοση και καταναλώνει 41% λιγότερη ενέργεια σε σύγκριση με τον Dimensity 9000. Σε επίπεδο οθόνης, το SoC υποστηρίζει μεταβλητό ρυθμό ανανέωσης, FHD+ με έως 240Hz ρυθμό ανανέωσης, WQHD με έως 144Hz ρυθμό ανανέωσης, και 5K (δύο οθόνες 2.5K) έως 60Hz ρυθμό ανανέωσης.

Στον τομέα των καμερών, ο Dimensity 9200 έχει υποστήριξη εγγενούς αισθητήρα για λήψη RGBW που μπορεί να ενισχύσει τη λήψη φωτός έως και 30%. Ο νέος ISP Imagiq 890 υποστηρίζει το ξεθόλωμα κίνησης AI για καλύτερες λήψεις με κίνηση καθώς και τη λήψη βίντεο HDR από πολλές κάμερες ταυτόχρονα. Επίσης, έχει το APU 690 της εταιρεία που ενισχύει τη συνολική απόδοση AI κατά 35%.

Ο MediaTek Dimensity 9200 είναι το πρώτο κορυφαίο chip της εταιρείας με υποστήριξη mmWave 5G. Η εταιρεία προηγουμένως ενσωμάτωσε την ταχύτερη υποστήριξη 5G στο Dimensity 1050 που κυκλοφόρησε νωρίτερα αυτό το έτος, αλλά η εισαγωγή του σε ένα flagship chip θα προσφέρει μερικές σημαντικές ευκαιρίες στην αγορά των ΗΠΑ, όπου οι πάροχοι πιέζουν για mmWave.

Επιπλέον, ο Dimensity 9200 έχει υποστήριξη για Wi-Fi 7, Bluetooth 5.3 με ασύρματο ήχο “studio-grade” και Bluetooth LE με Auracast. Η εταιρεία λέει ότι τα πρώτα smartphone με το νέο SoC πρόκειται να κυκλοφορήσουν μέχρι το τέλος του 2022, πιθανότατα να το δούμε στα vivo X90 series.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

Τι σχέση έχουν το efood και η Mastercard με το gamification; Μάθε και κάνε Level Up τρώγοντας

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.