Η MediaTek δεν είναι το πρώτο όνομα που σκέφτονται οι περισσότεροι όταν πρόκειται για ένα ισχυρό chip για κινητά, αλλά η μάρκα φαίνεται αποφασισμένη να το αλλάξει αυτό. Διέρρευσε benchmark του MediaTek Dimensity 9200 που δείχνει μια θηριώδη GPU η οποία λανσάρει στην κορυφή των κατατάξεων.

Τα πρώτα benchmark του Dimensity 9200 προσφέρουν κάποια πιθανή εικόνα για τη δύναμη που μπορεί να φέρει αυτό το chip σε επερχόμενα smartphones. Φυσικά, είναι σημαντικό να έχουμε κατά νου ότι δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολο να πλαστογραφήσει κάποιος τα benchmark, επομένως θα πρέπει να είμαστε λίγο επιφυλακτικοί απέναντι σε αυτά τα νούμερα.

Τούτου λεχθέντος, αυτό που δείχνουν τα benchmark είναι αρκετά ενδιαφέρον. Στο πρώτο, βλέπουμε τον MediaTek Dimensity 9200 να πιάνει στο AnTuTu 1.266.102 πόντους. Αυτή είναι μια βελτίωση πάνω από 25% από τον Dimensity 9000 και πάνω από το 1.11 εκατομμύρια που έχει πιάσει ο Snapdragon 8+ Gen 1 σε ορισμένες δοκιμές.

Το benchmark δεν δείχνει να υπάρχουν προβλήματα θερμοκρασιών, κάτι που θα μπορούσε να υποδηλώνει ότι πρόκειται για μια εξιδανικευμένη δοκιμή η οποία έγινε με συσκευή που έχει ισχυρή ψύξη, όπως μια πλακέτα dev. Η ίδια πηγή αναφέρει επίσης ότι το chip χρησιμοποιεί πυρήνες Cortex X3 και GPU Immortalis G715.

Αυτή η GPU φαίνεται να είναι ιδιαίτερα ισχυρή. Benchmark του MediaTek Dimensity 9200 στο GFXBench δείχνει να πιάνει τα 228fps στη δοκιμή Manhattan 3.1. Συγκριτικά, το iPhone 14 Pro με τον A16 Bionic της Apple βρίσκεται στα 190fps και ο Snapdragon 8 Gen 1 φτάνει τα 167fps. Η δοκιμή Manhattan 3.0, μια άλλη δοκιμή 1080p εκτός οθόνης, δείχνει τον 9200 να πιάνει τα 328fps, έναντι 243fps για την Apple και 187fps για την Qualcomm.

Φυσικά, όλα αυτά είναι αποτελέσματα δοκιμών με μια άγνωστη συσκευή και ενδεχομένως σε απαρχαιωμένο/ημιτελές λογισμικό, σύμφωνα με το Digital Chat Station στο Weibo. Αυτό σημαίνει ότι αυτά τα αποτελέσματα μπορεί να μην είναι ενδεικτικά του τελικού προϊόντος. Σε κάθε περίπτωση, είναι πολύ συναρπαστικό να βλέπεις τέτοια αποτελέσματα από ένα chip μιας εταιρείας που δεν την υπολόγιζαν στα top tier της βιομηχανίας.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

Τι σχέση έχουν το efood και η Mastercard με το gamification; Μάθε και κάνε Level Up τρώγοντας

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.