Η Apple ανακοίνωσε επίσημα τα Vision Pro στο WWDC 2023. Το XR headset θα κυκλοφορήσει στις αρχές του 2024 και ο αξιόπιστος αναλυτής Ming-Chi Kuo με νέα αναφορά του περιγράφει λεπτομερώς τα σχέδια της Apple για την καλύτερη ενσωμάτωση του iPhone στο οικοσύστημα του Vision Pro. Η αρχή θα γίνει με τα iPhone 15, τα οποία θα κάνουν ντεμπούτο αργότερα φέτος.

Ο Kuo αναφέρει ότι η Apple θα αναβαθμίσει τις προδιαγραφές hardware των iPhone στο πλαίσιο της προσπάθειάς της να δημιουργήσει ένα ανταγωνιστικό οικοσύστημα γύρω από το Vision Pro. Όλη η προώθηση του XR headset βασίστηκε στο οικοσύστημα του και πώς αυτό συνδέεται με το οικοσύστημα της Apple και άλλων προϊόντων της, όπως τα smartphones και οι υπολογιστές.

Όσον αφορά τη διασύνδεση οποιασδήποτε συσκευής με το οικοσύστημα του Vision Pro, ίσως, η βασικότερη προδιαγραφή σε επίπεδο hardware είναι η ύπαρξη Wi-Fi και UWB. Οπότε, το πρώτο βήμα για την ενσωμάτωση των iPhone στο οικοσύστημα του Vision Pro είναι η αναβάθμιση του Ultra Wideband chip που θα πραγματοποιήσει η Apple με τη σειρά iPhone 15.

Σύμφωνα με τον Kuo, τα iPhone 15 πιθανότατα θα χρησιμοποιήσουν μια νέα έκδοση του Ultra Wideband chip. Πιθανότατα, η Apple θα ονομάσει αυτό το νέο πιο αποδοτικό και αξιόπιστο chip U2 ή κάτι αντίστοιχο. Αυτό το chip θα βασίζεται σε διαδικασία 7nm, που αποτελεί άλμα από τα 16nm του U1. Η μετάβαση στη νέα διαδικασία θα επιτρέψει τη βελτιωμένη απόδοση ή τη μειωμένη κατανάλωση ενέργειας για αλληλεπιδράσεις σε μικρή απόσταση.

Το U1 chip της Apple έκανε για πρώτη φορά το ντεμπούτο του με τα iPhone 11 και έκτοτε περιλαμβάνεται σε κάθε μοντέλο iPhone. Επίσης, το βρίσκουμε στον tracker AirTag, στα Apple Watch Series 6 και νεότερα, στo HomePod mini, στο HomePod πλήρους μεγέθους δεύτερης γενιάς, και στην τελευταίας γενιάς θήκη φόρτισης των AirPods Pro.

Η Apple χρησιμοποιεί το U1 για πολλά διαφορετικά πράγματα, όπως οι λειτουργίες του Find My, το Handoff, το Precision Finding, το AirDrop, και πολλά άλλα. Ο Kuo πιστεύει ότι μια αναβαθμισμένη έκδοση του U1 θα βελτιώσει την απόδοση αυτών των χαρακτηριστικών. Επίσης, θα διαδραματίσει βασικό ρόλο στην ενσωμάτωση των iPhone 15 και νεότερων, καθώς και άλλων προϊόντων της εταιρείας στο οικοσύστημα του Vision Pro.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.