Εμφανίστηκε μια νέα φήμη η οποία υποστηρίζει ότι τα iPhone 15 θα υποστηρίζουν γρήγορες ταχύτητες ασύρματης φόρτισης με φορτιστές Qi των 15W. Σχετική αναφορά από το ChargerLAB περιγράφει πώς κάτι τέτοιο θα ήταν δυνατό. Η Apple θα αρχίσει να υποστηρίζει το νέο πρότυπο Qi2 για ασύρματη φόρτιση ξεκινώντας από τη σειρά iPhone 15.

Η Apple υποστηρίζει το πρότυπο ασύρματης φόρτισης Qi από το 2017, ξεκινώντας με τα iPhone 8 και iPhone X. Από τα iPhone 12 και μετά η Apple χρησιμοποιεί τη δική της τεχνολογία MagSafe για πιο αποτελεσματική ασύρματη φόρτιση. Έκτοτε, το Qi και το MagSafe συνυπάρχουν, αλλά η γρήγορη φόρτιση των 15W περιορίζεται σε φορτιστές πιστοποιημένους με MagSafe. Το Qi2 είναι η επόμενη εξέλιξη του βιομηχανικού προτύπου ασύρματης φόρτισης και η τεχνολογία MagSafe της Apple τυχαίνει να αποτελεί τη βάση για την επόμενη γενιά του Qi.

Η ChargerLAB προσθέτει ότι υπάρχει η δυνατότητα το Qi2 να ξεπεράσει το σημερινό όριο ταχύτητας ασύρματης φόρτισης 15W των iPhone, αν και η Apple είναι αρκετά συντηρητική όσον αφορά τη ρύθμιση της απόδοσης της ταχύτητας ασύρματης φόρτισης. Για τους κατασκευαστές ασύρματων φορτιστών, η πιστοποίηση Qi2 θα είναι πιο αποδοτική από το MagSafe μέσω του προγράμματος MFi (Made for iPhone) της Apple. Αυτό συμβαίνει επειδή το απαιτούμενο υλικό για την πιστοποίηση MFi κοστίζει περίπου 16 δολάρια ανά φορτιστή. Το λιγότερο ακριβό υλικό θα πρέπει να οδηγεί σε φθηνότερους ασύρματους φορτιστές.

Συνολικά, η εμπλοκή της Apple στην ασύρματη φόρτιση και το πρότυπο Qi αποδεικνύεται κέρδος για τη βιομηχανία ασύρματης φόρτισης στο σύνολό της. Ακόμη και με το MagSafe να είναι μια πιο ακριβή τεχνολογία, η συμβολή της Apple στο Qi2 προωθεί τη βιομηχανία για όλα τα smartphones και τα αξεσουάρ ασύρματης φόρτισης. Η Apple αναμένεται να λανσάρει τη σειρά iPhone 15 φέτος τον Σεπτέμβριο.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.