Η Huawei είναι από τις πιο καινοτόμες εταιρείες και όπως κάθε εταιρεία του μεγέθους και του επιπέδου δράσης της, έτσι και ο κινέζικος τεχνολογικό κολοσσός καταχωρεί πολλά trademark. Φαίνεται λοιπόν ότι η Huawei είχε καταχωρήσει το Vision Pro ως όνομα τέσσερα χρόνια πριν το λανσάρισμα του XR headset της Apple.

Συγκεκριμένα, η κινέζικη εταιρεία καταχώρησε στις 16 Μαΐου του 2019 το όνομα Vision Pro για την αγορά της Κίνας και εξασφάλισε το όνομα για την περίοδο από τις 28 Νοεμβρίου του 2021 έως τις 27 Νοεμβρίου του 2031. Έπειτα, θα πρέπει να αιτηθεί τη διατήρηση των δικαιωμάτων για άλλα δέκα χρόνια, κ.ο.κ.

Η Huawei καταχώρησε αυτό το όνομα Vision Pro για χρήση σε προϊόντα και υπηρεσίες όπως LCD τηλεοράσεις, VR headset, εξοπλισμό ραδιοτηλεπικοινωνιών, και πολλά άλλα. Επιπλέον, η εταιρεία έχει ήδη προϊόντα Vision, όπως η smart TV Vision S που τρέχει το λειτουργικό σύστημα HarmonyOS.

Με βάση αυτά τα δεδομένα, η Apple δεν μπορεί να κυκλοφορήσει το XR headset της ως Vision Pro στην Κίνα. Τι επιλογές έχει; Η πιο απλή λύση είναι να μετονομάσει τη συσκευή μόνο για την κινέζικη αγορά, καθώς αυτό θα απέτρεπε την εμπλοκή της σε νομικές διαμάχες που θα κρατούσαν μήνες ή και χρόνια.

Μία άλλη επιλογή είναι να συμβιβαστεί με τη Huawei για να χρησιμοποιήσει το όνομα στην Κίνα, κάτι που θα ήταν αρκετά πιο περίπλοκο, θα απαιτούσε πολύ χρόνο, και θα μπορούσε να δημιουργήσει σύγχυση στους καταναλωτές, με ενδεχόμενο να επηρεαστούν οι πωλήσεις.

Τέλος, θα μπορούσε η Apple να μην κυκλοφορήσει καν το Vision Pro στην Κίνα, αλλά πιθανώς αυτό θα οδηγούσε σε μεγάλη απώλεια κερδών, καθώς η κινέζικη αγορά είναι μία από τις μεγαλύτερες και πιο σημαντικές του κόσμου. Σε κάθε περίπτωση, θα μπορούσε να αποφύγει όλα αυτά τα προβλήματα με το να ονομάσει από την αρχή τη συσκευή “iVision”.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.