Παρά την ονομασία, ένα desktop PC δεν χρειάζεται να βρίσκεται σε ένα τραπέζι. Αυτό το μεγάλο κουτί θα μπορούσε άνετα να τοποθετηθεί και σε ένα πάτωμα. Αλλά θα πρέπει να σκεφθείς τον αερισμό του και τη σκόνη.
Τα περισσότερα σύγχρονα PC cases δεν είναι εντελώς flat στο κάτω μέρος. Έχουν μικρά πόδια, ώστε η βάση να είναι πάνω από το πάτωμα. Αυτό αποσκοπεί στον εξαερισμό του κουτιού και κατά συνέπεια των εξαρτημάτων που στεγάζει. Αν τοποθετήσεις κάποιο ιδιαίτερα παχύ χαλί, ίσως σε κάποιο βαθμό αυτό το airflow εμποδιστεί. Δεν είναι απαραίτητα κακό, αλλά μπορεί να ανέβει σε κάποιο βαθμό η θερμοκρασία εντός του κουτιού. Σε γενικές γραμμές, απέφυγε τα χαλιά, κόψε ένα κομμάτι ξύλο και βάλτο πάνω, υπάρχουν τόσες δημιουργικές λύσεις που μπορείς να σκεφθείς.
Η αλήθεια είναι ότι το πάτωμα έχει σκόνη, τρίχες κ.α σε μεγαλύτερη ποσότητα από ένα τραπέζι. Και αυτό είναι όντως πρόβλημα. Στον ελεύθερό μου χρόνο, επιδιορθώνω PCs φίλων και συγγενών. Μου είχαν φέρει ένα κουτί το οποίο είχε ολόκληρη μπάλα σκόνης μεταξύ του ανεμιστήρα του επεξεργαστή και του heatsink με αποτέλεσμα να μην γυρίζει. Μετά από λίγα λεπτά λειτουργίας μου έλεγαν, κολλούσε και απορούσαν από τι ήταν. Προφανώς ανέβαζε θερμοκρασία. Με λίγα λόγια, η σκόνη αποτελεί τον χειρότερο εχθρό ενός PC και ιδίως για κάποιον που δεν γνωρίζει και τον έχει παρατημένο στο πάτωμα. Θα χρειαστεί καθάρισμα πιο συχνά, για τον απλό λόγο ότι θα γεμίζει και πιο συχνά σκόνη. Με λίγα λόγια, βάλτο στο πάτωμα αν σε βολεύει, αλλά φρόντισέ τον.
Για τους περισσότερους όλα τα παραπάνω φαντάζουν προφανή. Αλλά όπως έχουμε πει πολλές φορές, έχουμε κοινό που δεν γνωρίζει, που δεν είναι εμποτισμένο με το μικρόβιο της τεχνολογίας. Για οποιαδήποτε απορία έχετε, μπορείτε να γράψετε στα σχόλια.
Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.