Η T-Mobile και η SpaceX δεν είναι οι μόνες εταιρείες που σκέφτονται τα τηλέφωνα και τους δορυφόρους. Φαίνεται ότι η Google μπαίνει επίσης στο παιχνίδι προσθέτοντας υποστήριξη για δορυφορικές συνδέσεις στα smartphones με την επόμενη έκδοση του Android, το 14.

Ο Hiroshi Lockheimer, ανώτερος αντιπρόεδρος της Google για τις πλατφόρμες και τα οικοσυστήματα, έγραψε κάτι ενδιαφέρον στο Twitter σχετικά με την πορεία του κολοσσού της αναζήτησης πάνω στον τομέα τον συνδέσεων.

Στο tweet, ο Lockheimer λέει ότι ασχολούνται με τους δορυφόρους και είναι ενθουσιασμένοι που υποστηρίζουν τους συνεργάτες τους για να τα ενεργοποιήσουν όλα αυτά στην επόμενη έκδοση του Android – που αναμένεται να είναι το 14.

Προς το παρόν, οι δορυφορικές συνδέσεις χρησιμοποιούνται για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης ή λειτουργούν ως συμπλήρωμα για νεκρές ζώνες όπου η τοποθέτηση ινών ή η δημιουργία πύργων κινητής τηλεφωνίας είναι μια φυσική ή οικονομική πρόκληση.

Ωστόσο, το να δοθεί στους δορυφόρους μεγαλύτερος ρόλος στη συνδεσιμότητα των smartphone – στην προκειμένη περίπτωση με το Android 14, θα μπορούσε να είναι ζωτικής σημασίας για την αντιμετώπιση του αυξανόμενου αριθμού συνδέσεων εκτός μεγάλων πόλεων και την κάλυψη συσκευών εν κινήσει.

Αν και οι δορυφόροι δεν θα φέρουν το μεγαλύτερο βάρος του φορτίου συνδεσιμότητας, η T-Mobile είπε ότι σχεδιάζει να δημιουργήσει ένα νέο δίκτυο χρησιμοποιώντας το φάσμα μεσαίας ζώνης που θα υποστηρίζει αρχικά SMS, MMS και συμμετέχουσες εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων κατά τη φάση beta, στα τέλη του 2023.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.