Ο 13ος διευθυντής του Γραφείου Επιστήμης και Τεχνολογική Πολιτικής του Λευκού Οίκου και Επιστημονικός Σύμβουλος του Προέδρου Trump, Michael Kratsios, πυροδότησε με τα λεγόμενά του μια σειρά από θεωρίες συνομωσίας, αφού ισχυρίστηκε πως οι ΗΠΑ διαθέτουν τεχνολογία που μπορεί να χειραγωγήσει τον χρόνο και τον χώρο.
Ο Kratsios παρευρέθηκε στο «Endless Frontiers», μια εκδήλωση «που επικεντρώθηκε στην ανοικοδόμηση των θεμελίων της αμερικανικής δύναμης σε μια εποχή γεωπολιτικής και τεχνολογικής ανατροπής». Η ομιλία του επικεντρώθηκε σε μεγάλο βαθμό στον εορτασμό προηγουμένων επιτευγμάτων της επιστήμης των ΗΠΑ, ενώ θρηνούσε για την στασιμότητα που ακολούθησε.
«Καθώς το έθνος πλησίαζε τα 200 χρόνια του, οι Αμερικανοί ανυπομονούσαν για ηλεκτρισμό πολύ φθηνό. Μέχρι το τέλος του 1972, 30 πυρηνικοί σταθμοί λειτουργούσαν, 55 ήταν υπό κατασκευή και περισσότεροι από 80 σχεδιάστηκαν ή παραγγέλθηκαν. Την ίδια χρονιά, οι αστροναύτες του Apollo 17 έγιναν ο 11ος και ο 12ος άνθρωπος που περπάτησαν στη Σελήνη . Το ρεκόρ ταχύτητας για ένα αεροσκάφος με πλήρωμα 6,7 Mach η Αμερική πετούσε ψηλότερα, πιο γρήγορα και πιο μακριά από ποτέ», είπε ο Kratsios στην ομιλία του.
«Σήμερα, ωστόσο, οι τιμές της ενέργειας εξακολουθούν να επιβαρύνουν τους παραγωγούς και τους καταναλωτές και το δίκτυο παραμένει επισφαλές. Τα τελευταία 30 χρόνια έχουν κατασκευαστεί μόνο τρεις εμπορικοί πυρηνικοί αντιδραστήρες και 10 έχουν κλείσει. Παρά το γεγονός ότι ξοδεύουμε σχεδόν διπλάσια χρήματα για την υγειονομική περίθαλψη από ό,τι ομότιμες χώρες, έχουμε το χαμηλότερο προσδόκιμο ζωής. Το Concorde παροπλίστηκε πριν από περισσότερες από δύο δεκαετίες, τα επιβατικά μας αεροπλάνα είναι πιο αργά από ό,τι στο παρελθόν».
Αυτό ήταν η αναμενόμενη επίθεση, από έναν εκπρόσωπο της κυβέρνησης Trump, στους επιστημονικούς οργανισμούς, λες και η ελλιπής χρηματοδότηση στην επιστήμη όλα αυτά τα χρόνια δεν έπαιξε κανέναν ρόλο στην επιστημονική στασιμότητα των ΗΠΑ.
Στη συνέχεια, όμως, ο σύμβουλος επιστήμης, που έχει πτυχίο πολιτικών επιστημών και όχι πτυχίο θετικών επιστημών ή πτυχίο μηχανικού, σχολίασε κάτι που δεν περίμενε κανείς και έσπειρε θεωρίες συνομωσίας σε όλο το διαδίκτυο.
«Φαίνεται ότι έχουμε χάσει την εστίαση και το όραμα, ότι έχουμε χαμηλώσει το βλέμμα μας και αφήνουμε συστήματα και δομές και γραφειοκρατίες να μας μπερδεύουν», είπε ο Kratsios.
«Αλλά είμαστε ικανοί για πολλά περισσότερα. Οι τεχνολογίες μας μάς επιτρέπουν να χειριζόμαστε τον χρόνο και τον χώρο. Αφήνουν την απόσταση να εκμηδενιστεί, κάνουν τα πράγματα να μεγαλώνουν και βελτιώνουν την παραγωγικότητα».
The White House Director of Science and Technology just admitted that we have technologies that “permit us to manipulate time and space”.@JustXAshton has been right this whole time pic.twitter.com/gFcAZZGi2P
— Nathan Hughes (@rallynate) April 16, 2025
Αυτό έφερε τους συνωμοσιολόγους πάλι στο προσκήνιο, που θεωρούν πως οι ΗΠΑ έχουν την τεχνολογία για να ελέγξουν τον χώρο και τον χρόνο από το Πείραμα της Φιλαδέλφειας, της δεκαετίας του 1940 και πως μας κρύβουν αυτή την τεχνολογία, όλα αυτά τα χρόνια.
Αυτές είναι οι μόνες συσκευές συμβατές με τα 5G+ δίκτυα στην Ελλάδα
Όμως κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει τι ήθελε να πει στην πραγματικότητα ο Kratsios, που άλλωστε πιθανότατα δεν έχει ιδέα σχετικά με τον χρόνο και τον χώρο, στις φυσικές επιστήμες. Μπορεί να ήθελε να πει κάτι άλλο ή απλά να το παίξει έξυπνος.
Ίσως απλά μιλούσε μεταφορικά, αναφερόμενος στην επικοινωνία μέσω Διαδικτύου, που ασυντομεύει τις αποστάσεις μεταξύ των δύο πλευρών, αλλά ούτε σε αυτή την περίπτωση βγάζει απολύτως νόημα.
Όλα αυτά όταν η κυβέρνηση Trump έχει κάνει τεράστιες περικοπές στην επιστήμη, με σύμβουλο τον Kratsios. Καλό θα ήταν πάντως, σε αυτές τις θέσεις να μπαίνουν άτομα που έχουν γνώσεις γύρω από την επιστήμη και όχι ο κάθε τσαρλατάνος που πετάει ότι του κατέβει, ξεκινώντας νέες θεωρίες συνομωσίας. Λες και δεν είχαμε αρκετές ανοησίες να κάνουν τον γύρω του διαδικτύου.
Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.
Κι αφού αυτά είναι ανοησίες του <>, εσείς γιατί τα δοσιοποιείτε.?
Ασχέτως αν ειναι η δεν ειναι μηχανικος, εχω την βεβαιότητα κι οχι την εντυπωση, οτι ενας επιστημονας την σημερον μπορει και εχει πληρη γνώση αυτου που αποκαλειται χωροχρονικο συνεχες: Το αν οι ηπα διαθετουν τεχνολογιες διαχειρισης του χωροχρονικου συνεχους δεν ειναι εδω το ζητουμενο, αλλα γιατι ενας εκπρόσωπος της επίσημης κυβερνησης( διοτι υπαρχει και η ανεπισημη βλεπεις, αυτο που λενε το βαθυ κρατος η το παρακρατος, οπως θετε το αποκαλειτε be my guest) αναλαμβανει την ευθύνη να κανει τις πρωτες δημοσιες νυξεις περι αυτων των δυνατοτητων καθως προκειται για μια σελιδα που εαν ανοιχτει δεν γυρίζει πισω με τιποτε, καθως ολο αυτο εδω και δεκαετιες αποτελει τον μπαμπουλα του συστηματος σε καθε δυνατο επίπεδο και η ανάδειξη ετσι στα ξαφνικα, τεχνολογιων που εχουν αποκρυφτει απο το κοινο εδω και 80 χρονια, οπως η αντιβαρυτητα, η μαγνητουδροδυναμικη προωση και η δωρεαν ενεργεια μηδενικου σημειου, θα οδηγουσε στην καταρρευση των ιδιων των στηριγματων του καπιταλισμου και μαλιστα σε χρονο dt, αφου θα χανοταν ο ελεγχος διεθνως, καθοτι δεν ειναι μονο οι ηπα σε θεση να γνωριζουν και να κατέχουν αυτες τις τεχνολογιες, αλλα και ολοι οι νικητες του Β Π Π συμπεριλαμβανομενων και των ρωσων ως διαδοχης καταστασης των Σοβιετικων. Οποιος λοιπον ανοιξει πρωτος το κουτι της πανδωρας, αυτος θαχει και την ευθυνη γαυτο που θ’ακολουθησει στη συνεχεια. Ακομα και ο Τραμπ, δεν μπορει σιγουρα ναναι ΤΟΣΟ ηλιθιος.