Σταδιακά, πλησιάζουμε όλο και πιο κοντά στην ημέρα που οι eSIM θα αντικαταστήσουν πλήρως τις φυσικές κάρτες SIM. Για την προετοιμασία αυτού του μέλλοντος, η Google φαίνεται να έχει κυκλοφορήσει κρυφά το εργαλείο μεταφοράς eSIM για το Android.

Ένας από τους αναγνώστες του Android Police που την εγκατάσταση ενός Galaxy S24 Ultra παρατήρησε ότι του δόθηκε η δυνατότητα να μεταφέρει την eSIM του από το LG V60 ThinQ σκανάροντας έναν κωδικό QR. Μάλιστα, αναφέρεται ότι εμφανίστηκε ένα αναδυόμενο παράθυρο σε Pixel 8 Pro και το Galaxy S24 Ultra.

Όταν το εργαλείο μεταφοράς SIM της Samsung κυκλοφόρησε με το One UI 5.1, η μεταφορά eSIM από τη μία συσκευή στην άλλη λειτουργούσε μόνο σε συσκευές Galaxy. Εν ολίγοις, αυτή η ειδοποίηση δεν θα έπρεπε ποτέ να έχει εμφανιστεί σε συσκευές εκτός Galaxy.

Ωστόσο, φαίνεται ότι μετά το One UI 6.1, υπήρξε μια ανεπαίσθητη αλλά σημαντική αλλαγή στην περιγραφεί της λειτουργίας. Τώρα, φέρεται να αναφέρει ότι είναι συμβατή με συσκευές εκτός Galaxy.

Η ευρύτερη χρηστικότητα του εργαλείου της Samsung μπορεί να σηματοδοτήσει μια ενδεχόμενη στροφή προς το εργαλείο μεταφοράς eSIM της Google για Android, το οποίο ανακοινώθηκε στο MWC 2023.

Αν και δεν ανακοινώθηκε ημερομηνία κυκλοφορίας, το εργαλείο της Google μπορεί να ήταν ενεργό στο Pixel 8 Pro. Όταν ανακαλύφθηκε η λειτουργία, ωστόσο, θεωρήθηκε ότι το εργαλείο eSIM των Pixel 8 λειτουργούσε μόνο με άλλα Pixel.

Δυστυχώς, φαίνεται ότι το εργαλείο είναι διαθέσιμο σε μικρή μερίδα χρηστών. Επιπλέον, η ιστοσελίδα αναφέρει ότι η λειτουργία φαίνεται να λειτουργεί μόνο με προφίλ eSIM που είναι συνδεδεμένα με την T-Mobile, προς το παρόν.

Ένα εργαλείο που μπορεί να μεταφέρει εύκολα την eSIM σας σε οποιαδήποτε συσκευή Android θα ήταν πολύ βολικό. Ας ελπίσουμε ότι το εργαλείο της Google θα επεκταθεί σύντομα σε περισσότερες συσκευές με άλλους παρόχους.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.