Η Google αφαιρεί περιστασιακά πολύτιμες λειτουργίες του Android. Το σκεπτικό πίσω από αυτές τις καταργήσεις χαρακτηριστικών παραμένει ασαφές. Δεν είναι γνωστό αν πρόκειται για μέρος μιας νέας φιλοσοφίας σχεδιασμού ή για μια προσπάθεια εξορθολογισμού της βάσης κώδικα του AOSP.

Δίνοντας στην Google το πλεονέκτημα της αμφιβολίας, η αφαίρεση των μίνι μενού κάτω από τις ετικέτες “Bluetooth” ή “Wi-Fi” στο μενού των Γρήγορων Ρυθμίσεων με το Android 9.0 Pie μπορεί να αποσκοπούσε σε μια αναμόρφωση του σχεδιασμού του συγκεκριμένου στοιχείου. Ωστόσο, αυτά τα μίνι μενού επέστρεψαν με την πρόσφατη έκδοση Android 14 QPR2 Beta 3.

Σε αυτή την τελευταία ενημέρωση του λειτουργικού, τα μίνι μενού λειτουργούν διαφορετικά σε σύγκριση με τις παλαιότερες εκδόσεις τους στο Android 8.0 Oreo. Αντί να επεκτείνετε το πλακίδιο, το πάτημα του πλαισίου του Bluetooth ενεργοποιεί τώρα ένα αναδυόμενο μενού.

Αυτό το μενού επιτρέπει στους χρήστες να ενεργοποιήσουν το Bluetooth, να συνδεθούν μια συζευγμένη συσκευή, και να έχουν πρόσβαση στις ρυθμίσεις των συσκευών. Επιπλέον, μια συντόμευση στο κάτω μέρος διευκολύνει τη γρήγορη σύζευξη με νέα αξεσουάρ.

Android 14 Bluetooth

Η συντόμευση του ρολογιού στις Γρήγορες Ρυθμίσεις, η οποία είχε αρχικά αφαιρεθεί σε προηγούμενα builds του Android 14, είναι επίσης ξανά λειτουργική στο QPR2 Beta 3. Οι χρήστες μπορούν τώρα να πατήσουν την ώρα στην επάνω αριστερή γωνία για να αποκτήσουν πρόσβαση στην καρτέλα του ξυπνητηριού.

Ωστόσο, η παλιά συντόμευση του μενού της μπαταρίας, στην οποία κάποτε είχαμε πρόσβαση πατώντας το ποσοστό στην επάνω δεξιά γωνία του μενού Γρήγορες Ρυθμίσεις, δεν έκανε ξανά την εμφάνιση του. Ελπίζουμε αυτό να αλλάξει, πριν το Android 15.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.