Η πιο δημοφιλής υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης έχει δεχθεί συχνά τις έντονες επικρίσεις των χρηστών, όσον αφορά την διαχείριση των προσωπικών δεδομένων τους. Σύμφωνα όμως με τον υπάρχουν σκιώδη χαρακτηριστικά τα οποία οι χρήστες δεν γνωρίζουν.

Πρώτον, θα πρέπει να υποπτευθούμε το σύστημα two-factor authentication feature το οποίο όχι μόνο δεν ενισχύει αλλά αντίθετα αποδυναμώνει την ιδιωτικότητα των χρηστών. Το Two-factor ή 2FA authentication σύστημα αποτελεί έναν ιδιαίτερα καλό τρόπο να διασφαλίσεις ότι δεν θα προσπαθήσει κάποιος να εισέλθει στο λογαριασμό σου, αλλά φαίνεται ότι το Facebook έχει κάποια απώτερα κίνητρα που σε προτρέπει να ασφαλίσεις καλύτερα τον λογαριασμό σου.

Ο αριθμός τηλεφώνου που σου ζητά να επαληθεύσεις, ως μια backup μέθοδο σύνδεσης, αποτελεί ταυτόχρονα και μια μέθοδο (look up) για τους “φίλους” να μπορούν να σε βρουν, εκ προεπιλογής. Με άλλα λόγια, οι άνθρωποι μπορούν να πραγματοποιήσουν αναζήτηση με τον αριθμό στο Facebook και να συσχετίσουν αυτόν με το όνομά σου και άλλες πληροφορίες, ακόμη και αν ο σκοπός για τον οποίο διαμοίρασες τον αριθμό σου είναι εντελώς διαφορετικός.

Και το χειρότερο είναι ότι δεν μπορείς να επιλέξεις από τις ρυθμίσεις να εξαιρεθείς από αυτές τις πρακτικές. Βέβαια το 2FA δεν είναι υποχρεωτικό, αλλά αν ήδη έχεις σετάρει το feature, φαίνεται ότι δεν μπορείς να κάνει κάτι για να αποτρέψεις τον αριθμό τηλεφώνου σου να χρησιμοποιείται για “σκιώδεις” σκοπούς. Δεν αποκλείεται να χρησιμοποιείται για την “σύνθεση” της ταυτότητάς σου στις υπηρεσίες Facebook, Instagram και WhatsApp. Ο Mark Zuckerberg ήθελε στο παρελθόν να ενώσει τις υπηρεσίες Instagram, Messenger και Whatsapp, με τις ρυθμιστικές αρχές να προσπαθούν να βάλουν φρένο σε κάτι τέτοιο.

https://twitter.com/jeremyburge/status/1101402001907372032

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.