Το αντίπαλο δέος της Startlink είναι η Astranis ένα σύστημα το οποίο διαθέτει ένα νέο δορυφόρο που έχει σχεδιαστεί για να μεταδίδει πάνω από 50Gbps χωρητικότητας διαδικτύου, ένα ποσό που είναι πέντε φορές μεγαλύτερο από τους σημερινούς δορυφόρους της SpaceX.

Η Astranis παρουσίασε τον Omega, τον πιο ισχυρό της δορυφόρο  με υψηλότερες γεωστατικές τροχιές, 60 φορές πιο μακριά από έναν δορυφόρο Starlink. Ήδη η υπηρεσία της Astranis είναι διαθέσιμη σε χρήστες στην Alaska με ταχύτητες ως 25Mbps. Μπορεί το Starlink να φθάνει τα 200Mbps ωστόσο οι νέοι δορυφόροι Omega υπόσχονται στους πελάτες τους μια φθηνή, ανταγωνιστική και χαμηλού κόστους εναλλακτική.

Cosmote: Τακτοποιημένη, στο peak της καινοτομίας της και νοικοκυρεμένη λέει ο Τσαμάζ

50Gbps χωρητικότητας internet θα φέρει στη Γη, με την Astranis να αναφέρει και ένα άλλο πλεονέκτημα. Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία μπορεί να κατασκευάσει τους δορυφόρους Omega με ταχύτερο ρυθμό. Έως και 12 δορυφόροι Omega μπορούν να εκτοξευθούν με έναν μόνο πύραυλο μεσαίας κατηγορίας.

Ωστόσο θα αργήσουν να έρθουν. Οι πρώτοι Omega θα καταφθάσουν το 2026, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών στο όχημα πτήσης το επόμενο έτος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.