Οι μεγάλες αναβαθμίσεις της εφαρμογής Google Camera συνήθως συμβαδίζουν με τις νέες κυκλοφορίες Pixel. Για τα Pixel 8 και 8 Pro, η Google Camera αποκτά τον πρώτο μεγάλο επανασχεδιασμό του UI της εδώ και χρόνια. Όπως δημοσιεύεται από το Android Authority, υπάρχει σαφής εστίαση στην τοποθέτηση των controls στο κάτω μέρος της οθόνης για καλύτερη προσβασιμότητα.

Το πλαίσιο ρυθμίσεων στο επάνω μέρος έχει μετακινηθεί στην κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Εκτός από το πάτημα για το πλαίσιο ρυθμίσεων, το οποίο παραμένει ως επί το πλείστον αμετάβλητο και εξακολουθεί να εμφανίζεται από πάνω, μπορείτε να το ανοίξετε μέσω μιας χειρονομίας swipe-up. Η μαύρη λωρίδα που φιλοξενεί τις προτιμήσεις φιλοξενεί τώρα επίσης έναν υψηλού επιπέδου επιλογέα φωτογραφιών και βίντεο.

Αυτό ενημερώνει το καρουζέλ λειτουργιών/χαρακτηριστικών που εμφανίζεται ακριβώς από πάνω του και τώρα εμφανίζεται επικαλυμμένο στο σκόπευτρο για ένα πιο εξειδικευμένο UI. Όσον αφορά την κάμερα, από ό,τι φαίνεται στα Pixel 8 το Google Camera app θα έχει Action Pan, Long Exposure, Portrait, Photo, Night Sight, και Panorama. Αντίστοιχα, στα βίντεο θα υπάρχουν Pan, Blur, Slow Motion, και Time Lapse. Το Video Stabilization μετακινήθηκε στο μενού ρυθμίσεων με Standard, Locked, και Active επιλογές.

Το κουμπί κλείστρου παραμένει το ίδιο, αλλά ο διακόπτης μπροστινής/πίσω λήψης βρίσκεται τώρα στα δεξιά και η προεπισκόπηση της τελευταίας λήψης στα αριστερά, κάτι που θα είναι επώδυνο για τη μυϊκή μνήμη. Ο διακόπτης ζουμ εμφανίζεται επάνω, ενώ τα διάφορα ρυθμιστικά του Google Camera app στα Pixel 8 εξακολουθούν να βρίσκονται στην ίδια θέση στις αριστερές και δεξιές άκρες.

Εντωμεταξύ, η Google εργάζεται πάνω στο Staggered HDR για να επιταχύνει τη διαδικασία λήψης και να κάνει τα τεχνουργήματα λιγότερο πιθανά, χάρη στις μικρότερες καθυστερήσεις μεταξύ των καρέ. Υπάρχει επίσης το “Segmentation AWB” για να εφαρμόζει διαφορετική επεξεργασία σε επιλεγμένα μέρη της σκηνής για να την κάνει πιο ακριβή.

Τέλος, υπάρχει το “Adaptive touch” για την αποφυγή υπερεκτεθειμένων λήψεων και τη βελτίωση της φωτογράφισης σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού με την προσαρμογή/σμίκρυνση της έντασης του φλας ανάλογα με τη σκηνή, γεγονός που μπορεί να εξηγήσει γιατί αυτό το στοιχείο φαίνεται πιο ευμεγέθες φέτος.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.