Η AI αποτελεί τη βασική ενασχόληση των περισσότερων τεχνολογικών εταιρειών, για πολλούς και διάφορους λόγους. Προφανώς, η Samsung συμμετέχει στον αγώνα προς την κατάκτηση αυτών των τεχνολογιών και τα Galaxy S24 θα είναι από τα πιο ισχυρά AI smartphones του 2024.

Έχουν υπάρξει αναφορές ότι η εταιρεία θα ζητάει από τους πελάτες της να πληρώνουν αν θέλουν να χρησιμοποιούν τα AI χαρακτηριστικά των συσκευών της. Όμως, τι ακριβώς θα προσφέρει η AI της Samsung και θα απαιτεί όντως πληρωμή;

Ένας leaker που δεν είναι ιδιαίτερα γνωστός, ο @BennettBuhner, αποκάλυψε πολλά, αν όχι όλα, τα AI χαρακτηριστικά των Samsung Galaxy S24. Προφανώς, αυτά τα χαρακτηριστικά θα είναι διαθέσιμα από το One UI 6.1 και έπειτα, καθώς τα επερχόμενα flagship smartphones θα τρέχουν out of the box αυτήν την έκδοση της ROM.

Αρχίζουμε με το Generative Wallpaper με AI, το οποίο θα θυμίζει πολύ αυτό τον Pixel 8, μιας που η Samsung χρησιμοποιεί την AI μηχανή της Google για να ενεργοποιήσει αυτό το χαρακτηριστικό στα S24, και ενδεχομένως σε κάποια παλαιότερα flagship smartphone.

Αν η Samsung βασιστεί στην ΑΙ της Google, τότε λογικά το Generative Wallpaper θα έχει τους ίδιους περιορισμούς με αυτό των Pixel 8, καθώς δημιουργεί μόνο νέα wallpaper, μέσω μιας περιορισμένης συλλογής με συγκεκριμένα θέματα και κατηγορίες. Εκτός ότι απαιτεί σύνδεση στο internet, κάτι που πάει κόντρα στο in-device AI που περιμένουμε να προσφέρει η Samsung στα Galaxy S24.

Όπως και να έχει, τα Generative Wallpaper με AI είναι πάντα μοναδικά, κανένα δεν μοιάζει με κάποιο άλλο. Επίσης, το βίντεο που βλέπουμε στο tweet παρακάτω προέρχεται από πρώιμο build του One UI 6.1, οπότε πιθανώς δεν έχει τελειοποιηθεί ακόμη. Άρα, ίσως η έκδοση του χαρακτηριστικού στα Galaxy S24 θα διαφέρει.

Πάμε στο επόμενο χαρακτηριστικό που θυμίζει το Magic Editor της Google. Το Gallery της Samsung θα επιτρέπει να μετακινείς ζώα, ανθρώπους, και αντικείμενα εντός της φωτογραφίας μετά τη λήψη, ή να τα μεταφέρεις από τη μία φωτογραφία στην άλλη.

Σε άλλα AI χαρακτηριστικά έχουμε τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης στο Samsung Notes για την αυτόματη μορφοποίηση, που επιτρέπει την μετατροπή τμημάτων κειμένου σε λίστες. Επιπλέον, θα υπάρχουν νέα εφέ καιρού και πορτρέτου για τη lock screen του One UI 6.1.

Όσον αφορά παλαιότερα leaks, χρησιμοποιώντας AI, το One UI 6.1 στα Samsung Galaxy S24, τουλάχιστον, θα μπορεί να βελτιώνει τη ζωή της μπαταρίας. Περισσότερα για αυτό όμως θα βρεις ΕΔΩ. Τέλος, μένει το θέμα των χρημάτων. Πηγές αναφέρουν ότι τα AI χαρακτηριστικά θα ξεκλειδώνουν μόνο αν πληρώνει ο κάτοχος, αλλά άλλες σχολιάζουν ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Βέβαια, ορισμένες πηγές λένε ότι κάποια χαρακτηριστικά θα είναι επί πληρωμή και τα περισσότερα δωρεάν.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.