Σύμφωνα με την Laura Standen, διδακτορική ερευνήτρια στο Ινστιτούτο Wolfson σε άρθρο που δημοσιεύει αναφέρεται στα 7 προειδοποιητικά σημάδια του καρκίνου του εγκεφάλου. Όπως σημειώνει η ίδια ως μέρος της έρευνάς της, την οποία μπορείτε να βρείτε εδώ, με όσους ασθενείς έχει μιλήσει κατά τη διάρκεια της ακαδημαϊκής της καριέρας, όλοι της ανέφεραν ένα κοινό στοιχείο.

Το γεγονός δηλαδή ότι όλοι είχαν συμπτώματα πολύ πριν τη διάγνωση, τα οποία αγνοούσαν και δεν έδωσαν την απαραίτητη προσοχή. Απλά καθημερινά γεγονότα, όπως δηλαδή μια απλή ζάλη, δυσκολία στο να βρούμε την κατάλληλη λέξη, ή απλά γεγονότα όπως να έχουμε ξεχάσει πού έχουμε τοποθετήσει το κινητό μας, Όλα αυτά μπορεί να είναι πρώιμα σημάδια καρκίνου του εγκεφάλου, σύμφωνα με την ίδια.

σημάδια καρκίνου

Βέβαια, εδώ θα πρέπει να γίνει μια σημαντική επισήμανση. Το γεγονός ότι κάποιος εμφανίζει κάποιο από τα συμπτώματα που ακολουθούν παρακάτω, δε σημαίνει απαραίτητα ότι έχει καρκίνο του εγκεφάλου και το άρθρο σε καμιά περίπτωση δεν έχει σαν σκοπό να αντικαταστήσει την ιατρική συμβουλή και διάγνωση.

Αυτά είναι:

  • Δυσκολία στην εύρεση των κατάλληλων λέξεων: Συγκεκριμένα, ασθενείς αναφέρουν ότι δυσκολεύονται να σκεφθούν συγκεκριμένες λέξεις, να δημιουργήσουν πλήρες προτάσεις.
  • Μια γενικότερη θολούρα: Αρκετοί ασθενείς περιέγραψαν μια γενική θολούρα: δυσκολία συγκέντρωσης, σαφούς σκέψης ή ανάμνησης πραγμάτων
  • Μυρμηγιάσματα ή μουδιάσματα που μετακινούνται σε διάφορα σημεία του σώματος .
  • Οπτικές ενοχλήσεις, όπως για παράδειγμα διπλή όραση κατά την παρακολούθηση τηλεόρασης.
  • Ακανόνιστος γραφικός χαρακτήρας, δυσκολία στη γραφή
  • Αλλαγές στη προσωπικότητα ή στη διάθεση.
  • Συχνοί πονοκέφαλοι

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΠΗΓΗsciencealert.com
Προηγούμενο άρθρο100 ευρώ από τη ΔΕΗ για λογαριασμούς αερίου
Επόμενο άρθροΑυτός είναι ο τρόπος για να πάρεις δύο μήνες δωρεάν COSMOTE TV
Βαλάντης Κουμπούρας
Editor in Chief @ techmaniacs.gr με μεγάλη αγάπη για αυτό που κάνει, ο οποίος απασχολείται με θέματα που ενδιαφέρουν το μεγαλύτερο μέρος του κοινού, με people-first content. Γνωρίζει τα πάντα από τεχνολογία και έχει μεγάλη εμπειρία στις συγκρίσεις των πακέτων καρτοκινητής, όσον αφορά τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους. Μελετά ενδελεχώς ανακοινώσεις νέων τραπεζικών προιόντων και ενημερώνει τους αναγνώστες του για θέματα ηλεκτρονικής τραπεζικής. Αγαπά να κατευθύνει τους αναγνώστες του σε σωστά πακέτα που αφορούν το ηλεκτρικό ρεύμα και τους παρόχους ηλεκτρικού ρεύματος στην Ελλάδα. Στον ελεύθερό του χρόνο, μελετά πακέτα καρτοκινητής, ή όρους συμβολαίων ηλεκτρικού ρεύματος, ή προσπαθεί να βρει μια νέα ενδιαφέρουσα υπηρεσία να την παρουσιάσει στο κοινό του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.