Οι Apple και Google αφαίρεσαν την εφαρμογή Find and Call από τα online app store τους, αφού αποδείχτηκε επικίνδυνη, αποκτώντας πρόσβαση στους τηλεφωνικούς καταλόγους όσων χρηστών την είχαν εγκατεστημένη, ενώ έστελνε και μηνύματα SMS.

Σύμφωνα με την Kaspersky, το app αρχικά πιστευόταν ότι ήταν ένα SMS worm, αλλά τελικά αποδείχτηκε πως είναι Trojan. Η εφαρμογή απαιτούσε δήλωση τηλεφωνικού αριθμού και λογαριασμού email από τους χρήστες και κατόπιν αποκτούσε έλεγχο στις επαφές τους, στέλνοντας μηνύματα SMS με link προς αυτή. Τα μηνύματα αυτά, είχαν το όνομα του χρήστη, κάνοντας τους παραλήπτες να πιστέψουν πως είναι έγκυρα και να ακολουθήσουν και το προτεινόμενο link.

To Find and Call, επιπλέον, κατέγραφε και έστελνε τις συνεταγμένες του GPS του χρήστη σε έναν απομακρυσμένο server. Ο Ρώσος δημιουργός της εφαρμογής, δήλωσε πως αυτή είναι ακόμη σε beta στάδιο και ότι αυτές οι “δυσλειτουργίες”, οφείλονται σε έναbug που βρίσκεται σε διαδικασία διόρθωσης.

Κακόβουλες εφαρμογές σε Android δεν εμφανίζονται πρώτη φορά, αλλά η Apple, πουκομπάζει ότι είναι spam-free, περνάει μια δύσκολη εβδομάδα, αφού εκτός από το Find and Call, αντιμετωπίζει προβλήματα με διάφορα app updates.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.