Τον περασμένο Δεκέμβριο, οι ιταλικές Αρχές είχαν επιβάλλει στην Apple πρόστιμο 900.000 ευρώ λόγω του ότι αυτή πρόσφερε στους αγοραστές των συσκευών της μόλις έναν χρόνο δωρεάν εργοστασιακής εγγύησης, αναγκάζοντας τους έτσι να αγοράσουν επιπρόσθετη εγγύηση μέσω του προγράμματος AppleCare και χωρίς να τους ενημερώνει για το ότι η ευρωπαϊκή νομοθεσία κάνει υποχρεωτική την δωρεάν κάλυψη των συσκευών που πωλούνται στην συγκεκριμένη ήπειρο για δύο χρόνια. Η Apple άσκησε έφεση στην υπόθεση αλλά αργότερα αναγκάστηκε τελικά να πληρώσει το πρόστιμο και να υποχρεωθεί να παρέχει την σωστή ενημέρωση στους καταναλωτές.

Φαίνεται όμως πως η εταιρεία δεν ακολούθησε αυτό που προέβλεπε ο νόμος, μιας και σύμφωνα με το Reuters απειλείται τώρα με περαιτέρω πρόστιμο 300.000 ευρώ και με προσωρινή διακοπή των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων της στην Ιταλία αν δεν προσφέρει στους καταναλωτές 2 έτη δωρεάν εγγύησης στις συσκευές που πουλάει, κάτι που επιβάλλεται από τον ιταλικό νόμο. Σύμφωνα με τις Αρχές, η Apple συνεχίζει να ακολουθεί ακόμη και σήμερα την ίδια πρακτική, κάτι που ενδέχεται να οδηγήσει σε διακοπή της λειτουργίας της εντός της γειτονικής χώρας για έως και 30 ημέρες.

Προηγούμενα δημοσιεύματα ανέφεραν πως έως και 10 ακόμη χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης εξετάζουν το ενδεχόμενο να ζητήσουν από την Apple παρόμοιες αλλαγές στο AppleCare και στις εγγυήσεις που παρέχει.

via

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.