Τελευταία ακούγαμε φήμες για ένα μικρότερο iPad που θα κυκλοφορήσει αργότερα αυτό τον χρόνο. Αυτή τη φορά οι φήμες δείχνουν την οθόνη του iPad mini, αναγνωρίζοντας την Sharp σαν κατασκευαστή της οθόνης και στρέφουν την προσοχή τους στην ικανότητα της Sharp να κατασκευάσει retina οθόνες υψηλής περιεκτικότητας σε pixels, σαν την οθόνη του iPhone 4S και του New iPad. Οι σημερινές φήμες λένε λοιπόν ότι το μικρότερο iPad θα βγει με μικρότερη ανάλυση οθόνης από τα μεγάλα αδερφάκια του.

Το Bloomberg αναφέρει ότι έμαθε από «2 άτομα που γνωρίζουν τα πλάνα της apple» σχετικά με το iPad mini, επιβεβαιώνουν ότι η οθόνη του θα είναι μεταξύ 7 και 8 ιντσών και δεν θα πλησιάζουν τo pixel density του new iPad που είναι 264ppi, ήδη πολύ χαμηλότερα του iPhone που έχει 326.

Οι πληροφοριοδότες δεν ανέφεραν πόσο θα είναι το pixel density του μικρού iPad. Τα 2 πρώτα iPad όμως έφεραν οθόνη ανάλυσης 1024 Χ 768 και density στα 132ppi. Αν η apple επιστρέψει σε αυτή την πυκνότητα pixels σε 7.5 ίντσες οθόνη, τότε μιλάμε για ανάλυση 800 X 600, ενώ αν φροντίσει να κρατήσει την ανάλυση στα 1024 Χ 768 θα φτάσει στα 170 ppi.

Πηγαίνοντας σε χαμηλότερη ανάλυση οθόνης έχει μεγάλο νόημα, καθώς μιλάμε για ένα tablet γύρω στα  300$ σύμφωνα με τις φήμες. Αν όμως ισχύουν οι φήμες για τις αναλύσεις σίγουρα η οθόνη δεν θα είναι retina.

Τώρα με το Nexus 7 η Apple έχει έναν πολύ δυνατό αντίπαλο σε χαμηλότερη τιμή. Τι λέτε θα καταφέρει η apple να κυριαρχήσει και στην αγορά των μικρότερων tablet;

via

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.