Η Samsung προέβη σήμερα, στην επίσημη ανακοίνωση του Exynos 2200, βάζοντας έτσι οριστικό τέλος στις φήμες περί κυκλοφορίας του Snapdragon 8 Gen 1 στα Galaxy S22 στις αγορές που κανονικά θα είχαμε Exynos. Το νέο chipset, διαθέτει μια πανίσχυρη Samsung Xclipse graphics processing unit (GPU) με αρχιτεκτονική AMD RDNA 2.

o exynos 2200

Επιπλέον, διαθέτει τους τελευταίους και πιο πρόσφατους ARM based CPU cores και μια αναβαθμισμένη neural processing unit (NPU) για να δώσει σε όλους τους χρήστες μια σαφώς αναβαθμισμένη εμπειρία στο mobile gaming, στη φωτογραφία και στα social media apps.

Βασίζεται στα 4nm, με την ίδια τη Samsung να αναφέρει ότι η νέα Xclipse mobile GPU, αποτελεί ένα hybrid graphic processor που βρίσκεται κάπου ανάμεσα στα mobile γραφικά και στα γραφικά κονσολών και σηματοδοτεί μια νέα αρχή. Η τεχνολογία Ray tracing, προηγουμένως εφικτή μόνο σε PCs, laptops και κονσόλες θα κάνει το ντεμπούτο της στον Exynos 2200.

Ο Exynos 2200 προσφέρει τους τελευταίους και πιο πρόσφατους Armv9 CPU cores, μια σημαντική αναβάθμιση σε σχέση με τους Armv8, τόσο ως προς την ασφάλεια όσο και ως προς τις επιδόσεις. Διαθέτει tri-cluster design με έναν Cortex-X2 flagship core, τρεις performance και efficiency-focused Cortex-A710 big-cores και τέσσερις power-efficient Cortex-A510 little-cores. Οι επιδόσεις της NPU είναι διπλάσιες σε σχέση με τον Exynos 2100, ενώ ο ISP υποστηρίζει ανάλυση ως 200MP.

Πόση RAM χρειάζεται το Android το 2022

Η Samsung προσθέτει πως στα 30 fps, ο ISP υποστηρίζει ως 108MP σε single camera mode και 64+36 MP σε dual camera mode. Μπορεί να συνδεθεί σε ως και 7 μεμονωμένους αισθητήρες και να λειτουργεί τέσσερις ταυτόχρονα για προηγμένα multi camera setups. Όσον αφορά το video recording υποστηρίζει ως 4Κ HDR (ή 8K) ανάλυση. Το chip βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε διαδικασία μαζικής παραγωγής και θα βρεθεί στα Galaxy S22, Galaxy S22+ και Galaxy S22 Ultra, εκτός των ΗΠΑ, Καναδά και Κίνα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.