Για πρώτη φορά, οι άνθρωποι μπορούν να μιλήσουν με μια μεγαλύτερη εκδοχή του εαυτού τους για τη ζωή και τις φιλοδοξίες τους, χρησιμοποιώντας ένα προηγμένο chatbot με τεχνητή νοημοσύνη (AI) και ένα φωτογραφικό avatar του μελλοντικού τους προσώπου.

Το Future You, που δημιουργήθηκε από ερευνητές στο MIT Media Lab και διεθνείς συνεργάτες, χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να δημιουργήσει μια προσομοίωση του εαυτού ενός χρήστη ηλικίας 60 έως 70 ετών. Οι χρήστες μπορούν να συνομιλούν με το AI μέσω μιας διεπαφής κειμένου για θέματα όπως το πώς να επιτύχουν αυτό που θέλουν στη ζωή τους με βάση τις περιστάσεις, τις πεποιθήσεις και τις προοπτικές τους.

Το βασικό στοιχείο του Future You είναι ένα μοντέλο δημιουργίας εικόνας που ονομάζεται StyleClip. Αφού ο χρήστης ανεβάσει μια selfie, το σύστημα χρησιμοποιεί μοντέλα ηλικιακής εξέλιξης για να προβλέψει πώς θα είναι στην ηλικία των 60 ετών, προσθέτοντας χαρακτηριστικά όπως ρυτίδες και γκρίζα μαλλιά. Τα δεδομένα εκπαίδευσης για το chatbot του Future You προέρχονται από τα δεδομένα που παρέχει ένας χρήστης όταν του κάνουν ερωτήσεις σχετικά με την τρέχουσα κατάσταση της ζωής του, τα δημογραφικά του στοιχεία και τους στόχους και τις ανησυχίες του για το μέλλον του.

Αυτές οι απαντήσεις λαμβάνονται από το ChatGPT του OpenAI, το οποίο εκτελεί το GPT-3.5, το οποίο δημιουργεί μια αρχιτεκτονική που οι ερευνητές ονόμασαν «μελλοντική μνήμη». Το chatbot, το οποίο υιοθετεί μια περσόνα με βάση τις απαντήσεις του χρήστη, στη συνέχεια απαντά στις ερωτήσεις του χρήστη. Οι προγραμματιστές του Future You ήταν προσεκτικοί για να προστατεύσουν τους χρήστες από πιθανές αρνητικές ανατροπές στις συνομιλίες με τον μελλοντικό τους εαυτό. Το σύστημα υπενθυμίζει τακτικά στον χρήστη ότι θέτει μόνο ένα πιθανό μέλλον με βάση τις απαντήσεις του ερωτηματολογίου, με διαφορετικές απαντήσεις που παράγουν εντελώς διαφορετικά αποτελέσματα.

Το νέο Samsung galaxy Z Fold special edition – Πιο λεπτό και πολύ πιο ακριβό!

Για να γίνει αυτή η μελέτη προσελήφθησαν 344 ομιλητές της αγγλικής ηλικίας 18 έως 30 ετών, οι οποίοι αλληλεπιδρούσαν με αναπαραστάσεις του μελλοντικού εαυτού τους για 10 έως 30 λεπτά. Οι περισσότεροι χρήστες ανέφεραν μείωση στο επίπεδο άγχους τους, αύξηση στο επίπεδο κινήτρων τους και ισχυρότερη αίσθηση σύνδεσης με τον μελλοντικό εαυτό τους.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.