Ο Υπουργος Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, Θεόδωρος Σκυλακάκης παρουσίασε πρόσφατα αναλυτικά τα μέτρα που θα εφαρμοστούν για το επίδομα θέρμανσης και ειδικά για όσους ζεσταίνουν το σπίτι τους με ηλεκτρικά μέσα. Πιο συγκεκριμένα, μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό επισήμανε ότι θα υπάρξει αύξηση του ποσού που θα λάβουν τα νοικοκυριά από 1.000 στα 2.000 ευρώ, ενώ το ελάχιστο ύψος του βοηθήματος παραμένει στα 100 ευρώ.

Αυτή είναι η νεά εφαρμογή καιρού του Xiaomi smartphone σου!

Σε αντίθεση όμως με πέρυσι, όσοι δικαιούνται το επίδομα θα το λάβουν σε μετρητά και όχι με τη μορφή έκπτωσης στον λογαριασμό του ρεύματος. Το ποσό της ενίσχυσης εξαρτάται από τον ΤΚ του ακινήτου και θα καταβληθεί σε δυο δόσεις. Η πρώτη στα τέλη Δεκεμβρίου και η δεύτερη τον ερχόμενο Απρίλιο.

– Εισοδηματικά όρια

Το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα πρέπει να ανέρχεται έως:

– 16.000 ευρώ για μονομελές νοικοκυριό

– 24.000 ευρώ για ζευγάρι

– Επιπλέον 5.000 ευρώ για κάθε παιδί

– 29.000 ευρώ για μονογονεϊκή οικογένεια

Αν πρόκειται για επαγγελματία και όχι μισθωτό ή συνταξιούχο, τα συνολικά ακαθάριστα έσοδα του νοικοκυριού από επιχειρηματική δραστηριότητα δεν θα πρέπει να υπερβαίνουν το ποσό των 80.000 ευρώ

Για τον προσδιορισμό των δικαιούχων λαμβάνονται υπόψη τα δηλωθέντα στοιχεία του φορολογικού έτους 2023 (δηλώσεις 2024).

– Ακίνητη περιουσία

Τα περιουσιακά στοιχεία των δικαιούχων, όπως αυτά προκύπτουν από την πράξη διοικητικού προσδιορισμού ΕΝΦΙΑ του έτους 2024, δεν πρέπει να υπερβαίνουν τις:

– 200.000 ευρώ για άγαμους, τους υπόχρεους σε κατάσταση χηρείας ή εν διαστάσει

– 300.000 ευρώ για τους έγγαμους ή μέρη συμφώνου συμβίωσης και τις μονογονεϊκές οικογένειες.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.